Conform legii, în anul 2020 sunt 15 sărbători legale în care românii nu merg la muncă. Prima perioadă de zile libere este chiar pe 1 şi 2 ianuarie (miercuri şi joi).
O minivacanţă ar putea fi chiar în ianuarie deoarece 24 ianuarie, Unirea principatelor, pică într-o zi de vineri, aşadar vor fi trei zile libere consecutive.
De Paşti, zilele libere încep de pe 17 aprilie (Vinerea Mare) şi se termină pe 20 aprilie (luni, a doua zi de Paşti).
Tot minivacanţă va fi de 1 mai, deoarece ziua pică într-o vineri, iar după o lună vom avea o minivacanţă prilejuită de 1 iunie, Ziua Copilului, care, anul viitor va fi într-o zi de luni.
Şi de Rusalii avem o zi de luni liberă, stabilită prin lege (8 iunie). Până în noiembrie, românii nu mai au zile libere legale care să fie în cursul săptămânii. Pe 30 noiembrie, Sfântul Andrei, vom avea o zi de luni liberă, urmată de 1 Decembrie (marţi), deci patru zile consecutive în care nu mergem la serviciu.
Anul 2020 se încheie cu zilele libere prilejuite de sărbătoarea Naşterii Domnului. Astfel, vineri, 25 decembrie, va fi o zi liberă.
Zilele libere din anul 2020:
- 1 ianuarie - miercuri
- 2 ianuarie - joi
- 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane - vineri
- 17 aprilie – Vinerea Mare - vineri
- 19 aprilie – prima zi de Paşti - duminică
- 20 aprilie – a doua zi de Paşti - luni
- 1 mai – Ziua Muncii -vineri
- 1 iunie - Ziua Copilului - luni
- 7 iunie – prima zi de Rusalii - duminică
- 8 iunie – a doua zi de Rusalii - luni
- 15 august – Adormirea Maicii Domnului - sâmbătă
- 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României - luni
- 1 decembrie – Ziua Naţională a României - marţi
- 25 decembrie – prima zi de Crăciun - vineri
- 26 decembrie – a doua zi de Crăciun - sâmbătă
Pe aceeaşi temă:
Câţi bani îţi trebuie pentru minivacanţa de Paşte şi de 1 Mai pe litoral sau în Delta Dunării
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
3 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Autorul de articol care este un pictator de 'îrtie în privat, și nu la stat, el cîte zile libere va avea ? El confundă zilele fără muncă pe care și le dau politicienii lor și subaltermilor de la stat Generația X care dă chix, de la incultură i se trage. Analfabeți...
Astea sunt libere pentru angajatii de la stat, la privat stai cat mai mult la serviciu, salariul cat mai mic (de obicei minimul), fara vauchere de vacanta, fara sporuri. Angajatii din privat parasesc tara si nu mai vor sa se intoarca. Si la cresterea salariului minim tot bugetarii sunt avantajati, pentru ca le cresc salariile mult mai mult decat celor din privat, chiar daca bugetarii au oricum salarii foarte mari.
Romanii ar trebui sa mai puna si mana la lucru....ca n-o sa-i care DIASPORA-n spate la nesfarsit. bine a facut Guvernul ca inghiata salariile si taie pensiile alea nesimtite date de PSD cu nemiluita din imprumuturile la FMI....ca Economia Nationala nu mai produce nimic.....ba din contra...