Craiova

articolul anterior articolul urmator

Aeroportul din Craiova şi-a reluat activitatea. „Numărul zborurilor a crescut de peste două ori“

0
8 Jul 2020 09:38:59
Autor: Ana Popescu

Aeroportul Internaţional Craiova a anunţat reluarea curselor aeriene către Londra (Luton), Madrid şi Barcelona, după suspendarea impusă în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus.

Potrivit informaţiilor transmise de operatorul aerian, marţi, 7 iulie, au trecut prin terminalele de la Craiova peste 500 de pasageri, care au venit sau au plecat către Anglia, Spania şi Italia. De joi, se va putea călători şi către Barcelona.
 
„Am primit cu bucurie vestea privind relansarea zborurilor către 3 destinaţii foarte căutate, din state în care trăiesc importante comunităţi de români. Astfel, primele curse spre Londra şi Madrid au loc chiar astăzi, urmând ca de joi să se poată călători şi către Barcelona. În cazul Londrei, vorbim despre curse în fiecare zi a săptămânii, în timp ce pentru Barcelona şi Madrid sunt prevăzute câte două curse săptămânal", a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.
 
Totodată, autorităţile locale încearcă să continue proiectul de îmbunătăţire a infrastructurii aeroportului. "Chiar în aceste zile, documentaţia elaborată de către colegii noştri de la Aeroportul Internaţional Craiova pentru proiectul de modernizare şi extindere susţinut din fonduri europene, cu o valoare estimată de 75 de milioane de euro, a fost înaintată spre analiză consultanţilor de la JASPERS, preconizându-se că în toamnă va putea fi depusă şi cererea de finanţare. Echipa de la aeroport se pregăteşte pentru semnarea contractului de finanţare, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, a investiţiei care vizează securizarea completă a aeroportului, un demers în valoare de 17 milioane de euro. Nu în ultimul rând, se află în plină derulare proiectul nostru de peste 6 milioane de euro, finanţat din bugetul propriu al instituţiei, prin care realizăm extinderea actualelor terminale de plecări şi de sosiri“, a mai precizat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, pe pagina de facebook a instituţiei. 
 
„Anunţul privind reluarea celor trei curse aeriene regulate marchează o impulsionare considerabilă a activităţii Aeroportului Internaţional Craiova, numărul zborurilor crescând de peste 2 ori. Ajungem, din acest moment, la 18 decolări şi tot atâtea aterizări în fiecare săptămână, iar Craiova este conectată cu 7 destinaţii din spaţiul european: Roma, Milano, Bologna, Madrid, Barcelona, Köln şi Londra. Trebuie menţionat faptul că toate cursele către Spania, Italia şi Germania au o frecvenţă de 2 zboruri pe săptămână, în timp ce spre Anglia se poate călători în fiecare zi", a declarat şi Adrian Predescu, directorul Aeroportului Internaţional Craiova.
 
Citiţi şi:
Urmările dezmăţului pe vreme de COVID-19. Românii primesc interzis în Europa
 
Patronate: Bulgaria, Grecia şi Turcia finanţează denigrarea litoralului românesc
 
 
 
 
 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările