Craiova

articolul anterior articolul urmator

Anchetă la o grădiniţă: o îngrijitoare a fost diagnosticată cu TBC. 113 copii vor fi testaţi

0
24 Oct 2016 12:03:17
Autor: News.ro
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

O anchetă epidemiologică este în desfăşurare la o grădiniţă din Calafat, judeţul Dolj, după ce o îngrijitoare a fost diagnosticată cu TBC, toţi cei 113 copii care învaţă acolo urmând să fie testaţi pentru a se afla dacă au luat boala.

Îngrijitoarea a fost diagnosticată cu TBC la dispensarul din Calafat. Ulterior, reprezentanţii unităţii medicale au anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, care a început ancheta epidemiologică şi a decis ca toate persoanele care au intrat în contact cu femeia să fie testate pentru a se descoperi dacă au luat boala.

"Una dintre îngrijitoare a fost diagnosticată cu TBC de medicii de la Dispensarul de Pneumoftiziologie din Calafat şi s-a decis ca toţi contacţii, membri ai familiei şi cei de la serviciu, să fie testaţi. Vor fi efectuate aceste examinări în cursul zilei de azi (luni n.r.) şi mâine (marţi n.r.)", a declarat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Toţi cei 113 copii care învaţă în grădiniţa din Calafat urmează să facă analize medicale, iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj au precizat că toate sălile în care învaţă copii au fost dezinfectate.

”Directoarea m-a informat că îngrijitoarea a fost diagnosticată cu TBC (...). S-a decis testarea copiiilor care au intrat în contact cu îngrijitoarea şi s-a făcut dezinfecţia sălilor sub supravegherea autorizată a celor de la DSP. Astăzi continuă testarea copiilor. Sunt 113 copii, în total. Vom verifica dacă îngrijitoarea respectivă a luat contact şi cu bucătăria, dacă avea asta în fişa postului şi toate cele ce decurg”, a declarat Lavinia Craioveanu, inspectorul şcolar general al ISJ Dolj.

Totodată, reprezentanţii ISJ au declarat că activitatea grădiniţei nu a fost suspendată.

Îngrijitoarea diagnositcată cu TBC a fost internată joi în Spitalul din Calafat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările