Aparatură medicală veche de zeci de ani, la Secţia Clinicii de Dermatologie a Spitalului Judeţean din Craiova. Bolnavii, trataţi pe o masă de operaţie improvizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii sunt trataţi cu aparatură veche de zeci de ani Foto: Arhiva
Bolnavii sunt trataţi cu aparatură veche de zeci de ani Foto: Arhiva

Medicii care îşi desfăşoară activitatea la Clinica de Dermatologie din cadrul Spitalului Judeţean din Craiova sunt nevoiţi să trateze pacienţii cu aparatură veche de zeci de ani. Cadrele medicale au precizat că au nevoie de terapie cu laser pentru a trata corespunzător bolnavii.

Bolnavii sunt trataţi pe o masă de operaţie improizată, iar medicii se simt abanonaţi de sistem. „Am simţit cumva că suntem abandonaţi. S-a tot vorbit de un proiect de extindere a clădirii, avem patru-cinci ani de când s-au purtat aceste discuţii şi s-au făcut acele proiecte care arătau foarte bine. Din păcate, când solicităm ce ne trebuie, ni se spune mereu că o să fie pus în aplicare acel proiect, dar de atâta timp nu s-a făcut încă nimic. Uneori stau şi mă întreb ce reacţie au bolnavii când intră în Clinica de Dermatologie. Noi ne-am obişnuit cu aspectul saloanelor, cu scara de la intrare. Condiţiile hoteliere trebuie schimbate. De când s-a făcut această clădire s-a văruit o dată în primi cinci ani şi de atunci nu s-a mai făcut nimic, din 1995. Solicităm, facem referate… Este nevoie de saloane şi grupuri sanitare curate, lenjerie curată, şi un hol igienizat. Aspectul trebuie să fie altul. Ne dorim foarte mult să se facă ceva, să nu se mai amâne“, a spus prof. univ. dr. Virgil Pătraşcu, şeful Clinicii de Dermatologie, pentru Gds.ro.

La Clinica de Dermatologie sunt trimise toate  cazurile foarte grave, însă medicii susţin că au nevoie de terapie cu laser pentru a putea trata corespunzător bolnavii. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite