Craiova

articolul anterior articolul urmator

Argint pentru Craiova la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

0
19 Oct 2013 17:14:48
Autor: Andreea Mitrache
Tânărul craiovean a obţinut numeroase premii la concursuri de informatică
Tânărul craiovean a obţinut numeroase premii la concursuri de informatică

Mihai Popa, fost elev al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, a obţinut medalia de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale.

Mihai Popa a participat în perioada 13-18 octombrie, în Croaţia la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale. La ediţia a XX-a a acestui concurs au participat 45 de concurenţi din 12 ţări. 
 
Tânărul a mai obţinut un premiu destul de important la Olimpiada Balcanică de Informatică de la Sarajevo, care  avaut loc în luna spetembrie. 
 
Mihai Popa a declarat că premiile pe care le-a obţinut la olimpiadele naţionale şi internaţionale de informatică, alături de nota 9,90 la examenul de bacalaureat reprezintă un avantaj pentru CV-ul său. „Am terminat liceul şi voi studia computer science în Anglia, Empire College, una din primele trei şcoli din Anglia în domeniul meu. Am ales Anglia pentru că sunt destul de multe oportunităţi acolo. După ce voi termina facultatea îmi vor fi deschise multe uşi. Chiar şi în România sunt multe locuri de muncă în domeniul meu, plătite foarte bine”, a mai spus olimpicul“ a declarat în luna septembrie olimpicul.
 
Medalia de aur a fost cucerită de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, în timp ce medalia de argint i-a revenit lui Mihai Popa, fost elev al  Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Medaliile de bronz au intrat în posesia lui Daniel Posdărăscu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti).
 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările