Autoturismele nu mai pot trece prin punctul de frontieră de la Bechet. Dunărea a inundat pista de acostare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dunărea s-a revărsat la Bechet, iar autoturismele nu mai pot urca pe bacul care duce la Bulgaria Foto: Arhiva
Dunărea s-a revărsat la Bechet, iar autoturismele nu mai pot urca pe bacul care duce la Bulgaria Foto: Arhiva

Punctul de trecere al Frontierei Bechet a fost inundat, iar vameşii au au interzis maşinilor mici să mai urce pe bacul care duce în Bulgaria.

UPDATE/ „Se instituie restricţii de viteză până la limita producerii valurilor, în vederea protejării digurilor, a construcţiilor hidrotehnice şi a navelor aflate în staţionare sau operare. Armatorii şi comandanţii navelor vor lua toate măsurile ce se impun în ceea ce priveşte componenţa convoaielor sub aspectul numărului de unităţi, dimensiunile de gabarit, puterea navei propulsoare raportată la zona de navigaţie şi viteza curentului apei. Proprietarii ambarcaţiunilor de agrement/pescuit au obligaţia de a urca ambarcaţiunile pe mal, iar acolo unde nu sunt condiţii sigure de acostare sau ancorare, să le transfere în zone adăpostite viiturii. Nerespectarea restricţiilor de viteză atrage după sine sancţionarea contravenţională sau penală, după caz, a persoanelor vinovate“, se arată în comunicatul ISU Dolj.

Autoturismele au interdicţie de trecere prin punctul de frontieră de la Bechet, după ce Dunărea a inundat pista de acostare. Liviu Dragnea a declarat că la Craiova va fi înfiinţat centrul de comandă pentru supravegherea digurilor. „De duminică autoturismele nu mai pot circula prin punctul de trecere a frontierei, după ce Dunărea a inundat jumătate din pistă. Tir-urile nu au probleme, pot trece prin apă deocamdată“, a declarat Marian Manafu, şef serviciu la căpitănia Portului Bechet.

Vicepremierul Dragnea a precizat că de la Craiova va monitoriza în principal situaţia digurilor de pe Dunăre. Liviu Dragnea a plecat la Bechet pentru a vedea care este situaţia în zonă.

Debitul Dunării va atinge un nivel maxim de 13.500 metri cubi pe secundă până în 22 mai, iar viitura va staţiona 4-5 săptămâni în România, existând un risc nu de depăşire a digurilor, ci de rezistenţă a acestora

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite