Craiova

articolul anterior articolul urmator

Avem pod peste Dunăre de 273 de milioane de euro, dar drumul Craiova-Calafat este neterminat

0
6 May 2015 18:29:56
Autor: Andreea Mitrache
Lucările de reabilitare la drumul Craiova-Calafat au fost demarate în 2011
Lucările de reabilitare la drumul Craiova-Calafat au fost demarate în 2011

Drumul Craiova-Calafat a fost realizat în proporţie de 60% la doi ani de la inaugurarea podului. Investiţia a fost demarată în urmă cu 4 ani şi se ridică la peste 280 de milioane de lei.

Lucrările de reabilitare a Drumului Naţional 56 Craiova-Calafat au fost începute la sfârşitul anului 2011, iar jumătate din valoarea investiţiei a fost asigurată de Banca Naţională de Investiţii. Până în acest moment, lucrările se află la stadiul de finalizare de 60%. Şoferii au povestit că nu este normal să parcurgă 80 de kilometri în două ore. „Drumul Craiova-Calafat este plin de gropi. În patru ani nu au putut să finalizeze investiţia. Este inadmisibil aşa ceva“, se plânge un şofer.   

Autorităţile române şi cele bulgare au inaugurat în anul 2013 construcţia podului Calafat -Vidin.  Costul construcţiei podului a fost estimat la circa 273 de milioane de euro, din care partea bulgărească a plătit circa 225 de milioane de euro, iar restul a revenit statului român.    

Autorităţile au demarat procedurile pentru modernizarea drumului Calafat-Craiova încă din anul 2011. S-a decis ca drumul să fie refăcut pe două porţiuni, iar licitaţiile să fie organizate separat.Primul sector de drum Craiova-Galicea Mare care cuprinde 48 de kilometri a fost adjudecat la licitaţie de firma DELTA ANTREPRIZA DE CONSTRUCTII SI MONTAJ 93 S.R.L.

Mai citeşte şi

FOTO Podul Calafat-Vidin a fost  inaugurat în prezenţa lui Victor Ponta şi a comisarului european Johannes Hahn. Podul a fost botezat „Noua Europă“.Noul pod Calafat-Vidin a fost inaugurat vineri, în prezenţa autorităţilor române şi bulgare. Intrastructura rutieră care face legătura cu podul a fost deja construită, atât în România, cât şi în Bulgaria.

http://adevarul.ro/locale/craiova/lucrarile-drumul-trebuie-preia-traficul-podul-calafat-vidin-intarziate-1_540954120d133766a8dfb387/index.htmlLucrările la drumul care trebuie să preia traficul de pe podul Calafat-Vidin, întârziate. Lucrările la reabilitarea drumului Craiova-Calafat au început în anul 2011, iar investiţia trebuia finalizată în această toamnă. Până în momentul de faţă drumul este reabilitat doar jumătate şi asta din cauză că banii de la Guvern vin greu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările