Craiova

articolul anterior articolul urmator

Avertismentul unui medic militar după ce a văzut plămânii unui pacient infectat cu SARS-CoV-2: „Definiţia de caz folosită acum e o aiureală”

35
25 Oct 2020 10:19:04
Autor: Ana Popescu

Doctorul Alexandru Cezar Andriţoiu, de la Spitalul Militar din Craiova, a făcut publice două fotografii cu plămânii infectaţi ai unei femei care nu prezenta comorbidităţi, nu avea simptome specifice Covid-19, iar saturaţia în oxigen era foarte bună.

Medicul primar Alexandru Cezar Andriţoiu, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr.Ştefan Odobleja“, din Craiova, a explicat pe pagina sa de socializare că există multe forme atipice de Covid-19 şi că ar trebui ca autorităţile să schimbe definiţia de caz existentă. Altfel, mulţi pacienţi nu pot fi depistaţi că sunt infectaţi.
 
"Forme atipice de Covid-19. Toţi medicii care se confruntă cu patologia Covid-19 ar trebui să se gândească la această boală şi în cazul unui pacient cu simptome ,,ciudate" apărute în plină stare de sănătate! Unii mă vor întreba ce înţeleg prin simptome ciudate! Medicii înteleg ce spun! Astăzi am depistat un caz de Covid 19 la o pacientă relativ tânără, fără febră, fără tuse..fără niciun simptom considerat tipic sau sugestiv pentru Covid-19! Faptul ca am folosit ecografia pulmonară ce mi-a relevat modificări sugestive, m-a convins de necesitatea unui examen CT pulmonar. Examinarea tomografică a fost concludentă. Ulterior, a urmat şi confirmarea serologică.

Simptomele pacientei erau doar astenie marcată, ameţeli, somnolenţă. Saturaţia in oxigen 98%! Fără comorbidităţi!", a scris medicul craiovean.
 

În postarea sa, medicul a arătat ce modificări au suferit plămânii pacientei confirmate cu Covid-19, iar fiecare fotografie a fost însoţită de explicaţii.

"Opacităţi "în sticla mată" dispuse la periferia plămânilor...foarte concludente...", a explicat dr. Alexandru Andriţoiu
 
"Imagine de ecografie pulmonară cu o bandă albă în spatele pleurei -Linii B confluente- sugestivă pentru inflamaţia alveolo-interstiţială", a scris medicul craiovean.
 
Doctorul Andriţoiu este de părere că autorităţile ar trebui să elaboreze un Registru Naţional în care să fie trecute inclusiv formele atipice pentru a putea fi ajutaţi toţi pacienţii. "Concluzie: este nevoie de un Registru National de semne si simptome tipice si atipice ale infecţiei cu noul coronavirus! Definiţia de caz folosită în prezent este o aiureală!", a spus medicul militar.
 
Alexandru Cezar Andriţoiu este medicul militar care, la începutul pandemiei, a atacat autorităţile că gestionează prost criza coronavirusului.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ani grei de puşcărie pentru un braconier care a încercat să ucidă un poliţist. „Nu te apropia! Te omor! Te împuşc!”
 
REPORTAJ Migraţia la sat: De ce aleg românii viaţa la ţară. „Majoritatea ne consideră curajoşi“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

35 Comentarii

Mihai Tarnopol
25.10.2020, 10:59:42

Hahaha, noi nu credem în covid și botniță. Io am școala vieții ș-i pot sa spun la domnu doctor că habar nare că petele alea albe e aerul pe carel inspiri. Că când faci poza cu aerul expirat nu mai apare nici o pata pentru că aerul expira in 2 secunde, are valabilitate f scazuta. Dacă are nelămuriri îl poate contacta pe domnu bitman-stapanul inelelor care e doxa de medicina. PSD pentru totdeauna!! Vânătorul președinte!!

-3 (31 voturi)
Razvann Claudiu
25.10.2020, 11:18:53

Ti-ai luat medicamente astazi ?

0 (24 voturi)
Expat Gabriel
25.10.2020, 11:18:10

N-am inteles nimic din articol. Care-i ideea? Concluzia?

-4 (16 voturi)
din Laho Timisorean
25.10.2020, 11:21:29

Am o singura intrebare? Dom' doctor a facut autopsia??? Sau vorbeste ca sa nu taca!!!

-13 (17 voturi)
Bogdan Stamate
25.10.2020, 11:46:51

Pai da, pentru ca purtatul mastii distruge plamanii??

-10 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (35)

Modifică Setările