Craiova

articolul anterior articolul urmator

Ce se întâmplă cu organismul după ce bem doi litri de apă pe zi şi ce trebuie să facem pentru a nu ne deshidrata

0
3 Jul 2017 06:04:35
Autor: Andreea Mitrache
Hidratarea corespunzătoare ne ajută să avem un organism sănătos Foto: sanatate.ro
Hidratarea corespunzătoare ne ajută să avem un organism sănătos Foto: sanatate.ro

Apa este esenţială pentru a ne putea meţine organismul sănătos, însă cantitatea variază întotdeauna în funcţie de nevoile fiecărei persoane în parte. Este bine să ştim că apa contribuie la eliminarea toxinelor din organele vitale şi asigură hidratarea nasului, urechilor şi gâtului.

Medicii susţin că lipsa apei din corp duce la deshidratarea organismului, iar acest lucru poate determina un nivel scăzut al energiei şi vom observa că imediat va apărea oboseala.

„Zilnic apa o pierdem din organism prin intermediul transpiraţiei, respiraţiei, eliminării de urină, dar şi a mişcărilor intestinale. Pentru ca organismul să funcţioneze normal este nevoie reînlocuirea cantităţilor prin consumul de băuturi şi alimente care conţin lichide. Trebuie să ştim că bărbaţii trebuie să consume trei litri de apă pe zi, iar femeile doi litri de apă pe zi. După ce reuşim să ne hidratăm corespunzător vom observa că ne simţim mai tonici şi activitatea este mult mai bună“, a spus medicul de familie Aurelian Stănescu.

De ce este bine să bem apă:

- Apa ne ajută să ne hidratăm corespunzător, dar şi ajută ca stratul de colagen să primească nutrienţii de care are nevoie.

- Durerile de cap sau din corp pot dispărea în momentul în care ne hidratăm corespunzător şi reuşim să consumăm doi litri de apă pe zi.

- Apa ne ajută să eliminăm toxinele din corp, dar şi facilitează funcţiile creierului şi buna funcţionare a sistemului nervos.

-Apa reglează metabolismul şi ne ajută să slăbim.

- Înainte de fiecare masă este bine să consumăm un pahar de apă, iar astfel vom scăpa de problemele de constipaţie.

Medicii au mai declarat că femeile însărcinate sau cele care alăptează trebuie să se hidrateze foarte bine, iar consumul de apă trebuie să fie de peste trei litri pe zi.

„O viitoare mamă trebuie să consume zilnic peste doi litri de apă, iar cea care alăptează - trei litri de apă pe zi. Persoanele care fac mişcare sau se implică anumite activităţi care determină transpiraţia trebuie să crească aportul de apă pentru a compensa pierderile de lichid“, a mai spus Aurelian Stănescu, medic de familie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările