Craiova

articolul anterior articolul urmator

Cel mai rapid şi gustos tort. Care sunt ingredientele şi cât este de uşor de făcut

5
19 May 2019 04:05:45
Autor: Ana Popescu
FOTO / gustoase.net
FOTO / gustoase.net

Tortul este fără coacere şi conţine două creme de ciocolată care se îmbină perfect. Nu are nevoie de însiropare, şi nici de o îndemânare aparte pentru a-l realiza.

Pentru acest tort avem nevoie în primul rând de o ciocolată de calitate superioară. Iată ingredientele necesare: 300 de grame de biscuiţi Petit Beurre simpli, 300 de grame de biscuiţi Petit Beurre cu cacao, 1 litru de lapte, 150 de grame zahăr pudră, 100 de grame amidon, 100 de grame de unt, 20 de grame cacao, 200 de grame ciocolată amăruie, 200 de grame mascarpone, 150 ml smântână pentru frişcă, 200 de grame ciocolată cu lapte.

Mai întâi tapetăm tava de tort, preferabil cu inel.
 
Prima cremă se prepară astfel: punem laptele într-o crăticioară şi adăugăm zahărul pudră. Lăsăm să fiarbă puţin şi luăm compoziţia de pe foc. Adăugăm amidonul, untul şi cacao şi o mai lăsăm câteva secunde pe foc. Stingem focul şi adăugăm ciocolata amăruie.
 
În tavă începem să aranjăm biscuiţii. Punem între unul alb şi unul cu cacao crema fierbinte şi continuăm astfel până când umplem recipientul. Restul de compoziţie rămasă se toarnă pur şi simplu peste biscuiţii umpluţi. Dăm tortul la cuptor pentru câteva ore.
 
Cea de-a doua cremă se prepară la fel de uşor: punem pe foc smântâna pentru frişcă şi în ea topim ciocolata cu lapte. Închidem focul, adăugăm mascarpone şi mixăm până când crema este perfect omogenă.
Îmbrăcăm cu cea de-a doua cremă tortul şi-l ornăm după bunul plac.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

ileana iliescu
19.05.2019, 10:06:37

ana popescu,tort fara coacere,dar bagi la cuptor cateva ore,in capul dumitale ,el se pune la frigider cateva ore nu la cuptor ca nu mai scoti nimic de acolo,se vede ca stai prin bucatarie doar atat cat sa-ti faci cafeaua.cate ingrediente aruncate si cat frecat la tava sa o recuperezi daca se apuca o nestiutoare sa-ti faca reteta.

+4 (4 voturi)
Adrian Foangă
19.05.2019, 12:52:55

A vrut sa spuna ca se da la frigider, dar na... e "grele". :) Despre reteta: de ce sa pui amidon si alte nenorociri, cand poti sa faci crema de cacao acasa, doar din cacao, lapte si putin zahar, si este mai buna decat orice alta crema din comert sau ciocolata.

+2 (2 voturi)
ovidiu preda
19.05.2019, 16:06:36

@ileana iliescu, cred ca a vrut sa spuna ca se baga in congelator pina ingheata iar apoi se tine la cuptor pina se dezgheata, dupa care se baga in blender

ileana iliescu
19.05.2019, 18:11:18

domnule Foanga,este necesar si un agent de ingrosare ,fie amidon de porumb,fie faina de grau,numai cu lapte ,zahar si cacao nu iese crema.

ovidiu preda
19.05.2019, 16:08:15

Ana are mere si pitici la cap

Modifică Setările