Craiova

articolul anterior articolul urmator

Comisie dubioasă în cazul tânărului tratat de TBC, care a murit în mod suspect

0
31 Jul 2011 17:35:20
Autor: adevarul
Sorin Ovidiu Frăţilă a murit după ce a fost tratat de TBC.
Sorin Ovidiu Frăţilă a murit după ce a fost tratat de TBC.

Din comisia de cercetare în dosarul Frăţilă face parte o asistentă medicală implicată în cazul controversat.

Preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România (OAMMR), filiala Dolj, a spus pentru Adevărul că unul dintre membrii comisiei de cercetare în cazul tânărului tratat de TBC, care a decedat în mod suspect, este asistenta medicală Ileana Ionescu.

Ileana Ionescu este una dintre asistentele care au făcut de gardă în noaptea când tânărului i s-a făcut rău, a fost luat cu Ambulanţa şi a murit, şi lider de Sindicat Sanitas al unităţii medicale. "Doamna Ileana Ionescu este licenţiată în Drept, membrii acestei comisii sunt specialişti", a declarat asistent medical Viorel Gavrilescu, preşedintele OAMMR Dolj.

Ileana Ionescu este asistentă şefă a Secţiei 1 din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova, unde un doljean a fost îngrijit, după care a murit. Decesul său a declanşat mai multe anchete.

Caz în cercetare

Sorin Ovidiu Frăţilă, 31 de ani, din Galicea Mare, a murit în luna mai la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce a fost transportat de urgenţă de la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a fost tratat de tuberculoză. Familia tânărului a depus mai multe plângeri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, Colegiul Medicilor, OAMMR, susţinând că acesta a fost diagnosticat şi tratat greşit. Printre asistentele reclamate la OAMMR este Monica Gingă, soţia şefului de secţie unde tânărul a fost îngrijit.

Lidera Sindicatului Sanitas din judeţul Dolj şi soţia unui şef de secţie au fost de gardă în noaptea când tânărul tratat de TBC a murit

Asistenta-şefă de la Spitalul de Boli Infecţioase face mărturisiri despre cazul Frăţilă: "Eu am chemat SMURD-ul, am conştiinţa împăcată. Să se pronunţe Colegiul Medicilor!"

Dosarul în cazul tânărului tratat de TBC, care a murit în spital, a ajuns la comisia de etică: "Cum să se muşamalizeze? În niciun caz"

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla amănunte despre o altă comisie dubioasă formată în acest caz.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările