Craiova

articolul anterior articolul urmator

Conacul unde a fost turnat filmul „Tănase Scatiu“ a fost lăsat în paragină

0
19 Jul 2012 14:32:38
Autor: Andreea Mitrache
Oamenii din comună  sunt fericiţi că au făcut figuraţie în filmul „Tănase Scatiu“
Oamenii din comună sunt fericiţi că au făcut figuraţie în filmul „Tănase Scatiu“

La 20 de kilometri de Craiova, în comuna doljeană Coţofenii din Faţă, într-un conac boieresc a fost turnat filmul „Tănase Scatiu“ în anul 1976. Imobilul construit în urmă cu 200 de ani este acum în paragină. Unii localnici au făcut figuraţie în pelicula lui Dan Piţa şi sunt foarte încântaţi de acest lucru. 

Costel Civinte, în vîrstă de 49 de ani, a făcut figuraţie în filmul regizat de Dan Piţa. Bărbatul îşi aduce aminte că a filmat timp de trei luni şi câştiga pentru fiecare zi pe care o petrecea pe platoul de filmare 50 de lei „Eram elev pe vremea aceea şi eram mândru că am fost cooptat să fac figuraţie în filmul „Tănase Scatiu“. Îmi aduc şi acum aminte cât de bine a jucat marele actor Victor Rebenciug în peliculă. Era o plăcere să stai lângă el. Din păcate acum acest conac unde s-a făcut istorie este în paragină“, a povestit bărbatul.

CLICK aici pentru GALERIE FOTO  


Conacul din comuna doljeană Coţofenii din Faţă a fost construit în urmă cu 200 de ani. Oamenii susţin că imobilul este ca un labirint „Beciul este adânc de şase metri, iar zidurile sunt foarte groase. Boierul Coţofeanu care a locuit aici a construit şi un tunel secret. Cu ani în urmă toată comuna venea aici şi se plimba prin curte. Era multă verdeaţă, iar imobilul nu arăta mult mai bine“, a povestit Constantin Cincu, în vîrstă de 54 de ani.

CLICK aici pentru GALERIE FOTO


Conacul a fost lăsat în paragină de ani buni. Din anul 2004 figurează pe lista monumentele istorice „Imobilul a fost luat de un om care ştie foarte multe lucruri despre cultură. Eu sunt convins că în următorii ani îl va reabilita, iar zona va arăta de vis. În anul 1976 a fost turnat filmul „Tănase Scatiu, chiar în acest conac“, a spus Constantin Cîrciumaru, edilul comunei Coţofenii din Faţă.

VIDEO

Oamenii susţin că au văzut filmul „Tănase Scatiu“ de câteva ori „Suntem mândri că la noi aici în comună s-a scris istorie.Este păcat că un astfel de imobil a ajuns în paragină. Zona este de vis, iar dacă acesta conac va fi reabilitat, noi vom avea doar de câştigat  “, a spus un bărbat din Coţofenii din Faţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările