Craiova

articolul anterior articolul urmator

Craiova: Carla Berneanu,„boboc“ la Jurnalism, publicist cu condei acid

0
3 Sep 2010 08:02:03
Autor: adevarul

Dovada că talentul nu aşteaptă numărul anilor: Carla e studentă în primul an la Universitatea din Craiova, dar are deja numeroase pamflete publicate.

Nu-ţi trebuie foarte mult timp pentru a-ţi da seama că tânăra Carla Berneanu este o fire extrem de ambiţioasă, veselă şi optimistă, care pune mereu pe primul loc bunul-simţ. Imaginaţia şi creativitatea sunt atuurile ei.

„Şi limbile străine! Aş putea spune chiar că am o abilitate în această privinţă. Germana este preferata mea“, completează Carla, adăugând că a obţinut şi un atestat care îi permite să predea la clasele I - IV. A ales însă jurnalismul şi, de toamna aceasta, e studentă în primul an la Universitatea din Craiova.

Pe urmele tatălui

Îi place să scrie pamflete, specie pentru care şi-a descoperit înclinaţia încă de prin clasa a V-a, şi se poate lăuda deja cu numeroase articole apărute în publicaţii locale. De altfel, spune că a ştiut dintotdeauna că-şi doreşte să devină jurnalist, să-şi pună în valoare creativitatea nativă. Pentru ea, e mai mult decât un job:

„E pasiune. Aş putea spune că sunt îndrăgostită de condei“.

Uşurinţa în exprimare, talentul de a jongla cu expresii şi a alege cuvântul potrivit le-a moştenit de la bunică, profesoară de limba română; incisivitatea scriiturii - de la tată, un renumit jurnalist, considerat unul dintre părinţii presei craiovene.


„De mică l-am admirat foarte mult pe tatăl meu pentru îndrăzneala lui în scris. El a fost cel care m-a inspirat“, spune Carla. Recunoaşte că îl ascultă cu plăcere pe realizatorul emisiunii „În gura presei“.

„Îmi dau seama că l-am regăsit pe tati în Mircea Badea. Bineînţeles, mă refer la stilul de presă pe care l-a adoptat“.

Fire independentă, Carla n-ar refuza dacă i s-ar oferi şansa să lucreze încă din anii de studenţie:

„Merg la facultate, dar mi-ar plăcea să găsesc un job, în paralel. Dacă pot să câştig bani prin propriile mele eforturi, de ce nu? Ar fi chiar un motiv de mândrie să spun că lucrez“. Iar cu banii ştie limpede ce ar face: pasionată de călătorii, ar colinda prin lumea întreagă. Povesteşte că i-a plăcut mult Belgia, fiind impresionată de arhitectura oraşelor şi de bunul-simţ al oamenilor.

„Probabil că mi s-a părut cea mai frumoasă ţară şi pentru că am avut cel mai bun ghid turistic, pe tatăl meu. Vă spun însă sincer că oamenii sunt cu adevărat civilizaţi pe-acolo. Şi am făcut foarte multe poze“, spune ea. Fotografia este cealaltă mare pasiune a Carlei, subiectul ei preferat - oamenii. „Fericiţi. Niciodată trişti! Pentru mine, fotografia şi jurnalismul sunt cele mai dragi domenii şi vor rămâne mereu aproape de sufletul meu“, încheie tânăra.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările