Craiova

articolul anterior articolul urmator

Craiova: Laura Pătru, un creator de modă cu studii politice

0
16 May 2010 12:28:43
Autor: adevarul

Este absolventă de Ştiinţe Politice, dar îşi doreşte să deschidă o afacere în domeniul designului vestimentar, asta pentru că este pasionată de artele plastice.

Tânăra craioveancă şi-a dat seama că are înclinaţii spre artele plastice încă de pe vremea când era elevă la şcoala generală. Primul om care i-a remarcat talentul a fost profesoara de desen. „M-a surprins într-o zi când desenam. A văzut lucrarea şi mi-a spus scurt: «Neapărat trebuie să urmezi designul». Aşa am ajuns să mă înscriu la Şcoala Constantin Brâncuşi, deşi eu voiam să merg spre un profil uman“, îşi aminteşte Laura.

La „Brâncuşi“ a învăţat design vestimentar, design ambiental industrial, de interior, sculptură, pictură şi multe altele. Despre prima pictură povesteşte că a fost o lucrare abstractă, în ulei: „Era aşa de frumos tabloul încât i l-am făcut cadou unei colege, Eliza“. Craioveanca spune că îl adoră pe Brâncuşi şi, bineînţeles, ce le place tuturor începătorilor, diverşi clasici precum Rembrand sau Da Vinci.

De-a lungul timpului a făcut sculptură în săpun, în creioane cerate, în lumânări, însă preferatele ei sunt siluetele de oameni. „Cele mai dragi lucrări în săpun sunt un tricou şi doi bocăncei de Moş Nicolae. Pentru că este totuşi destul de delicat să lucrezi pe astfel de materiale, îmi place să sculptez siluete“, mai spune tânăra. Deşi are peste o sută de lucrări - picturi în ulei, acuarelă şi grafică, Laura Pătru nu a expus niciodată publicului larg. „Probabil că la un moment dat voi organiza o expoziţie“, promite tânăra. 
Laura Pătru le este recunoscătoare profesorilor de la „Brâncuşi“ care au învăţat-o să-şi cultive talentul. „Am avut noroc de nişte profesori excepţionali care ne-au învăţat cu adevărat artă.  Bacul l-a luat cu zece, deşi proba de desen a ţinut fix opt ore“. Îşi aminteşte cu plăcere şi de momentele în care în liceu fiind a avut parte de un schimb de experienţă cu elevi din Italia.

Faţă de laboratoarele noastre ale lor sunt super dotate. Elevii de acolo făceau bijuterii în şcoală şi când au venit la noi şi au văzut că aveam lut într-o cadă au rămas uluiţi“, îşi reaminteşte craioveanca. Şi totuşi din generaţia ei mulţi tineri şi-au făcut un job din ce au învăţat în şcoală. „Am o grămadă de colegi talentaţi, mulţi dintre ei sunt acum iconografi sau restauratori la Bucureşti. Eu am ales să urmez un alt domeniu, Ştiinţele Sociale, dar mi-aş dori să-mi deschid o afacere în domeniul designului vestimentar“.

Spune că, deşi este pasionată de designul vestimentar îi place tare mult şi cel de interior. „Am încercat să-mi cultiv gustul, dar deocamdată la mine acasă. Să ştii că nu e deloc uşor să combini piese care împreună trebuie să evidenţieze nu doar o viziune,  ci personalitatea celor care locuiesc în acea casă“, explică Laura Pătru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările