Craiova

articolul anterior articolul urmator

Craiova: Portret / Mădălin Andrei Săpaşu a creat un blog al şcolii în care învaţă

0
24 Jul 2010 12:22:07
Autor: adevarul

La nici 11 ani se poate lăuda cu zeci de premii la concursurile de matematică şi de limba română. Este as în mânuirea calculatorului, creând un model de blog al şcolii unde învaţă.

La vârsta la care majoritatea copiilor preferă joaca, Mădălin Săpaşu are alte preocupări. Dornic să descopere mereu lucruri noi, puştiul de 11 ani nu se desparte în timpul liber de cărţi şi de laptop.

Adoră matematica, materie despre care spune că este cam uşoară pentru vârsta lui, şi nu există disciplină la şcoală la care să nu fie premiant.

Calculatorul este însă marea lui pasiune. „Ca orice copil din secolul XXI îmi place să navighez pe internet. Când sunt în vacanţă stau numai la calculator, chiar dacă părinţii mă mai ceartă pentru asta. Dar tot timpul am câte ceva de învăţat de pe net“, spune Mădălin, care a terminat clasele I-IV cu un singur calificativ: Foarte Bine.

A învăţat singur limba engleză

Pe net a deprins tainele limbii engleze, pe care a învăţat-o înainte de a se întâlni cu ea la şcoală. „Deocamdată am studiat la şcoală doar limba franceză, din clasa a V-a o să facem şi engleza. Îmi place şi franceza, e bine de ştiut, dar engleza este o limbă uzuală şi cred că mă va ajuta mai mult“, susţine puştiul, care, după ce şi-a făcut cont pe net, a început să discute cu copii din toată lumea.

Mi-am făcut repede prieteni pe net şi nu doar din ţară. Corespondez cu copii de la 8 la 25 de ani, din SUA, India, Portugalia. De la ei am învăţat să vorbesc limba engleză şi chiar să scriu corect“, adaugă Mădălin Săpaşu.

Acesta şi-a exersat cunoştinţele în materie de PC încercând şi reuşind să creeze un blog al şcolii la care învaţă.

Mi-am făcut un cont pe netlog şi am realizat un fel de blog al clasei, iar apoi al şcolii. Am trecut acolo toate evenimentele care aveau loc la noi în şcoală, am pus până şi imnul liceului. Am prezentat apoi toată şcoala, de la portar la director. Domnul director Dragu a fost încântat de ceea ce am făcut şi de atunci am rămas foarte bun prieten cu dânsul“, spune bucuros Mădălin.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările