Craiova: Românii despre învăţământ: “Studentul are în cap numai maşini, ţoale, fiţe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe articole publicate în numerele trecute ale cotidianului Adevărul, care aduc în discuţie nivelul scăzut la care se află învăţământul universitar, au încurajat românii să-şi spună părerea pe această temă. Oamenii încearcă să afle cauza pentru care sistemul este la pământ.

Ultimul material despre acest subiect, apărut săptămâna trecută în paginile ziarului, “Student român: note mari, carte puţină”, a determinat zeci de persoane să comenteze situaţia din învăţământ atât pe site-ul Adevărul, cât şi pe adresa de e-mail a redacţiei. Majoritatea critică modul în care se desfăşoară actul didactic în unităţile şcolare, de la cele primare până la universităţi.

Citeşte aici articolele care au stârnit reacţii:

Student român: note mari, carte puţină

Student la Medicină: „Gastrita e o gaură în burtă“. Profesor universitar: "Sunt jalnici! Le dau note cu TVA“


"Puneţi mâna pe memoriile lui Eliade!"


Cei mai mulţi dintre oamenii care au postat comentarii sunt convinşi că acest domeniu are numeroase hibe. “Nu numai Craiova e la pământ, ci toată România, fie Bucureştiul, fie Iaşi-ul, fie Cluj-ul. Prostie cât casa pe studentul român care are în cap numai maşini, ţoale, fiţe etc. Puneţi şi voi mâna pe memoriile lui Eliade să vedeţi cam ce înseamnă viaţa intelectuală a unui student român din anii interbelici! Nu-mi spuneţi voi mie că l-aţi citit la 20 de ani pe Hegel sau că ştiţi cine este Wikander sau aţi citit pe Alexader von Humboldt”, sunt cuvintele unui tânăr, semnat Corral.


"Dacă studenţii nu învaţă, este vina profesorilor"


Românii speră că această situaţie nu va persista prea mult timp. Tocmai de aceea încearcă să identifice cauzele pentru care calitatea învăţământului este tot mai slabă. “Dacă studenţii nu învaţă, este exclusiv vina profesorilor. Unii profesori sunt atât de slabi pregătiţi, încât râd studenţii de ei. Ce autoritate să aibă un astfel de profesor?", se întreabă Claudiu Neagoe. Un alt student din cadrul Universităţii din Craiova, semnat RandyX, crede că nu trebuie generalizate aceste aspecte, dat fiind că există o elită în orice instituţie. “Studenţii de anul I chiar învaţă şi este competiţie între noi pentru note mari. Am intrat cu 9.70, o medie onorabilă cu care aş fi intrat oriunde”, mărturiseşte tânărul din Craiova.


"Chiar vi se pare că se învaţă ceva în şcoli?"


Marius, un român care a trecut prin experienţa studenţiei, este sigur că şpaga şi corupţia nu fac decât să nenorocească sistemul de învăţământ. “Oameni buni, vouă chiar vi se pare că la noi chiar se învaţă ceva în şcoli? Nu ştiu niciun student care să nu fi aranjat câteva examene în fiecare sesiune sau colegi de grupă pe care i-am întâlnit doar la sfârşit de an. Nici nu mă mai mir că văd la ştirile de la ora 5 câte nenorociri se întâmplă din cauza unor persoane care şi-au cumpărat diploma. Aceştia sunt inginerii şi arhitecţii din ziua de azi care proiectează şi construiesc blocuri care cad peste tine, drumuri care după terminare trebuiesc reparate şi cel mai tragic este că ei vor construi viitorul copiilor noştri”, scrie Marius.


Puteţi lăsa comentarii pe tema de faţă atât pe site-ul Adevărul cât şi pe adresa de e-mail gabriela.popescu@adevarul.ro. Dacă doriţi ca declaraţiile dumneavoastră să fie folosite în vederea realizării următoarelor materiale despre acest subiect, vă rugăm să vă semnaţi cu numele complet, eventual să scrieţi vârsta şi locul de provenienţă.


Întrebarea pe care a lăsat-o Marius, şi pe care o vom reda încă o dată, rămâne deschisă tututor cititorilor Adevărul: "Vi se pare că se învaţă ceva în şcoli?"



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite