Craiova

articolul anterior articolul urmator

Craiova: Sindicaliştii ameninţă Guvernul cu CEDO

0
25 Mar 2010 16:48:59
Autor: adevarul
Sindicaliştii din învăţământ au protestat în faţa teatrului. Foto: Remus Badea
Sindicaliştii din învăţământ au protestat în faţa teatrului. Foto: Remus Badea

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Dolj, Constantin Rada, a declarat azi, la o întâlnire cu prefectul de Dolj, că aproximativ 4.000 de dosare ale profesorilor care şi-au câştigat drepturile salariale în instanţă vor fi depuse la CEDO.

După ce au protestat timp de o oră pe esplanada Teatrului Naţional din Bănie, sindicaliştii au avut o întâlnire cu prefectul de Dolj, Eugen Georgescu. Rada a acuzat Guvernul că nu respectă separaţia puterilor în stat, alegând să dea o ordonanţă care amână plata drepturilor salariale câştigate de profesori în instanţă. „Considerăm că cea mai dură problemă este acea că Guvernul nu respectă principiul separaţiei puterilor în stat.  Noi am câştigat în instanţă aplicarea Legii 221/2008. Din păcate, Guvernul, în loc să dea dispoziţie să fie pusă în aplicare, vine cu o ordonanţă de urgenţă şi amână la plată pentru trei ani de acum înainte aceste drepturi”, a declarat Constantin Rada.

Acesta a subliniat faptul că nepunerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile constituie fapte penale şi a precizat faptul că sindicalişti sunt hotărâţi să meargă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu cele 4000 de dosare ale profesorilor care şi-au câştigat drepturile în instanţă. „Nu ne găsim dreptatea în România, aşa că vă rog să transmiteţi celor de la Guvern că am hotărât să ne adresăm celor de la CEDO. Vom duce 4.000 de dosare la CEDO şi probabil ne vor da dreptate pentru că în tot ce am întreprins nu am cerut decât respectarea legii”, a adăugat liderul sindical.

La rândul său, prefectul le-a transmis sindicaliştilor că Guvernul a luat decizia de amânare la plată a unor drepturi, nu de anulare a acestora şi a precizat că acordarea tuturor drepturilor băneşti către profesori ar duce România „la faliment”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările