Craiova

articolul anterior articolul urmator

Craiova: Vor să răzbune moartea fiului cu procese intentate poliţiştilor

0
17 Jan 2011 11:31:56
Autor: adevarul
Iliuţă Soican s-a spânzurat în grădina casei părinteşti
Iliuţă Soican s-a spânzurat în grădina casei părinteşti

Rudele lui Iliuţă Stoican, tânărul din Perişor care s-a spânzurat vineri dimineaţă, lăsând în urma lui un bilet în care îi acuză pe poliţiştii din localitate că l-au bătut, spun că nu vor avea linişte până nu vor scoate adevărul la lumină.

Marin Stoican, fratele sinucigaşului, este convins că Iliuţă nu a minţit în biletul de adio. „O să fac tot posibilul să scot adevărul la iveală.  Dacă va fi nevoie voi cere şi deshumare, că i-au făcut autopsia la Băileşti şi mi-au zis că nu sunt lovituri. Aştept răspunsul procuraturii. Am luat legătura cu un avocat şi o să fac ce îmi stă în putinţă. Cred că biletul de adio lăsat de Iliuţă este al unui om care nu mai avea nimic de pierdut“

Iliuţă Stoican va fi înmormântat astăzi.


Tânărul (27 ani) a lăsat în urma lui un bilet de adio în care îi acuză pe oamenii legii din localitate că l-au snopit în bătaie. Tânărul îi scrie tatălui său că a fost chemat la post de „Pârvuică poliţaiul“, care îi ceruse ajutorul pentru a curăţa maşina. Acolo, Iliuţă s-ar fi trezit însă acuzat că a violat o fată din sat. „M-au bătut poliţaii rău de tot, pumni, palme, bastoane şi picioare în burtă, la Postul Perişor. După aia m-au dus la Băileşti, acolo m-au bătut iar Pârvuică, Călin, poliţaiu de la Giubega. […] De frică şi bătaie am recunoscut că am spart barul lui Bogdan, că am furat oi de la Giubega, că am furat curcani din Perişor“, se arată în bilet.

Alin Niţă

Alin Niţă, prieten cu Iliuţă, spune că şi el a fost chemat la post şi acuzat iniţial de viol, pentru ca apoi să i se ceară să recunoască o serie de furturi. „Au început să-mi arunce în cârcă ce s-a furat prin sat. Pârvuică mi-a pus cătuşele, m-a dat de zid şi m-a lovit cu bastonul. I-am zis că vreau la detectorul de minciuni, iar el a spus că cel mai bun detector e bătaia“, povesteşte tânărul de 21 de ani.

Toader Stoican, tatăl lui Iliuţă

Tatăl lui Iliuţă, Toader Stoican, crede că fiul său şi alţi trei tineri au fost forţaţi să recunoască, în scris, că au comis furturi pentru care poliţia nu găsise făptaşii. „Copiii voiau să spună adevărul, că nu au furat ei, şi când ziceau că nu sunt vinovaţi îi loveau poliţiştii“, mărturiseşte Toader Stoican. Bătrânul este decis să îi cheme în instanţă pe poliţiştii despre care fiul său a scris că l-au agresat în timpul audierilor.

Agentul Aurelian Pârvuică neagă că tinerii ar fi fost agresaţi la post. „Noi n-am bătut pe nimeni. Dosarul se află la Băileşti. Nu sunt în măsură să vă dau eu informaţii, avem purtător de cuvânt“, a declarat poliţistul.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj spun că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a fost informat în legătură cu acuzaţiile de agresiune din biletul de adio al lui Iliuţă Stoican.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările