Craiova

articolul anterior articolul urmator

Criminalul tânărului care a plătit cu viaţa pentru că şi-a apărut un prieten, condamnat la 12 ani de închisoare

4
17 Mar 2018 08:02:14
Autor: Andreea Mitrache
Felix Cristian Bîscă a fost ucis în plină stradă
Felix Cristian Bîscă a fost ucis în plină stradă

Felix Cristian Bîscă, zis Bimby, în vârstă de 27 de ani, din Craiova, a fost ucis în noaptea de 2 spre 3 septembrie 2017 în plină stradă cu un cuţit tip baionetă. Criminalul a fost trimis în judecată pentru omor şi condamnat de Tribunalul Dolj la 12 ani de închisoare.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că între victimă şi atacator a izbucnit un conflict, pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri mai vechi. Florentin Popa l-a înjunghiat în plină stradă pe Felix Cristian Bîscă în inimă cu un cuţit tip baionetă. „În noaptea de 2 spre 3 septembrie, în timp ce se aflau în faţa magazinului nonstop situat lângă staţia de autobuz de la Complexul Baba Novac din cartierul Brazda lui Novac, între victima Bîscă Felix Cristian şi Popa Florentin s-a iscat un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri mai vechi. Conflictul verbal a degenerat, în ciuda faptului că martorii prezenţi au încercat să-l aplaneze, astfel că inculpatul Popa Florentin a reuşit să înjunghie victima în zona precordială, peste umărul unui martor, cu ajutorul unui cuţit tip baionetă, cu lungimea lamei de 31 de centimetri. Ca urmare a loviturii aplicate, victima s-a prăbuşit la sol, decedând la scurt timp, astfel că, la sosirea ambulanţei, echipajul medical a constatat decesul“, susţin procurorii din cadrul Prachetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
 
Apropiaţii lui Felix Bîscă, zis „Bimby“ au precizat că acesta a plătit cu viaţa pentru că a încercat să îşi apere un prieten.
 
Condamnat la 12 ani de închisoare
 
Inculpatul Florentin Popa, de 31 de ani, din Craiova, a fost trimis în judecată pentru omor, iar Tribunalul Dolj l-au condamnat la 12 ani de închisoare. Inculpatul trebuie să mai plătească 18.500 lei daune materiale şi 100.000 euro daune morale, mamei tânărului ucisîn plină stradă.
 
Sentinţa dată de Tribunalul Dolj pe data de 15 martie nu este defintivă şi poate să fie atacată la Curtea de Apel Craiova.   
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

lord high Executioner
17.03.2018, 08:55:18

ce mah?! 12 ani?! sunteti nebuni?...pentru o crima?...da ce mah, a omorat un cartier intreg? si ce daca a avut circumstante agravante gen "sub influenta alcoolului" si "port de arma alba"?...pai mah distrugeti viitorul unui tanar care are toata viata inainte...care ar putea omori linistit in astia 12 ani cel putin 2-3 pe an...uite asa ne mai rarim si noi, ca tot e supraaglomerata planeta...sper sa faca recurs si sa scape cu suspendare...

+2 (2 voturi)
ovidiu preda
17.03.2018, 09:09:31

iasa dupa 2 ani, altii sint in pamint

+1 (1 vot)
Mihai Popescu
17.03.2018, 09:09:54

Daca marii borfasi fac cam 1-2 ani cind fura zeci de milioane de euro, atunci 12 ani pt. ca ai omorit un om mi se pare cam mult. Doar traim in Romanica, stat mafiot 100%.

+2 (2 voturi)
Marian Petrescu
17.03.2018, 10:22:03

12 ani pentru crima..incredibil..sa dea Dumnezeu ca judecatorii sa aiba aceeasi soarta.

+4 (4 voturi)
Modifică Setările