Cum să faci curăţenie de Crăciun fără să foloseşti soluţii toxice costisitoare. Soluţia naturală de înmuiat perdelele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curăţenia de Crăciun dă bătăi de cap gospodinelor. Cele mai pretenţioase fac ordine în toate sertarele, spală cuverturile, covoarele, schimbă perdelele şi aspiră mizeria cu cea mai mare atenţie. Dar pentru ca totul să fie "lună", multe doamne cumpără tot felul soluţii costisitoare.

Alina Corbeanu are 49 de ani şi spune că a învăţat de la mama ei cum să procedeze de sărbători dacă vrea să aibă o casă curată. "Mama spunea ca totul trebuie să fie lună de Crăciun. Şi mereu îmi spunea să folosesc produse naturale care să nu-mi afecteze nici sănătatea, nici obiectele pe care vreau să le împrospătez şi să le curăţ". Iată care sunt trucurile Alinei.

Sertare parfumate

După ce am pus în ordine toate lucrurile în sertare, obligatoriu aruncăm printre haine sau în compartimentele unde ţinem obiectele pe care le folosim frecvent fie pliculeţe cu lavandă, fie punem câte o lumânare parfumată. Astfel, sertarele noastre vor fi în permanenţă frumos mirositoare.

Covoarele spălate cu detergent, oţet şi apă

Când vine vorba de covoare, sfatul Alinei este să le curăţăm în două etape. În prima zi, pregătim o soluţie din următoarele ingrediente: 2 linguri de oţet, două linguri de detergent lichid de vase sau rufe şi două căni cu apă. Folosind această soluţie, frecăm cu o perie covoarele şi le lăsăm peste noapte. A doua zi le aspirăm foarte bine.

Scurgerile emană un miros urât în casă

De multe ori ne gândim de unde avem în casă un miros urât şi nu ne dăm seama că vine, de fapt, de la scurgerile din baie sau bucătărie. Ţevile sunt îmbibate cu murdărie şi trebuie obligatoriu curăţate.

Metoda este foarte simplă. Aruncăm o ceaşcă de bicarbonat pe scurgere şi stingem cu otel. Veţi sesiza că spuma ce se va forma va curăţa foarte bine ţeava. Indicat este ca acest procedeu să-l aplicăm nu doar la curăţenia generală de Crăciun, ci o dată pe lună.

Mobila şi tocăria curăţate cu ulei de măsline

Mobila din casă trebuie şi ea să strălucească. Fie că este din lemn sau pal. La fel, uşile de la camere şi tocăria. De data aceasta soluţia recomandată este cea pe bază de ulei de măsline şi lămâie. Stoarcem un fruct mare şi-l amestecăm cu o lunguriţă de ulei de măsline. Turnăm soluţia într-un pulverizator şi lustruim suprafeţele dorite. 

Podeaua fără pete şi frumos mirositoare

Pentru podea, soluţii de curăţare sunt multe, dar cea mai eficientă metodă rămâne cea pe bază de oţet. În 2 litri de apă turnăm două căni cu oţet şi nu uităm să punem şi ulei parfumat. Frecăm podeaua cu o cârpă din microfibră.

Aragazul curăţat cu apă oxigenată

Pentru aragaz, dar şi pentru tăvile arse putem folosi următoarea soluţie pe care ne-o preparăm cu uşurinţă. Punem într-o cană 5 linguri de bicarbonat de sodiu şi turnăm, treptat, tot atâtea linguri de apă oxigenată. Întindm soluţia pe suprafeţele dorite şi lăsăm să acţioneze aproape o oră, apoi clătim foarte bine cu apă.

Perdelele trebuie lăsate la înmuiat

Perdelele le spălăm la maşină, folosind programul special, dar indicat este să le lăsăm o noapte la înmuiat în următoarea soluţie: în 3 litri de apă punem o jumătate de cănuţă de sare şi 3-4 linguri de bicarbonat de sodiu. Astfel, perdelele îşi vor recăpăta strălucirea şi praful le va ocoli o perioadă mai mare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite