Craiova

articolul anterior articolul urmator

Cum se raportează pediatrii la faimoasa „provocare“ românească „chiar dacă-i cald, îmbracă-l mai gros, el e mic!“

0
11 Aug 2018 06:02:15
Autor: Ana Popescu

Bebeluşii trebuie îmbrăcaţi adecvat pe timpul verii. Medicii pediatri avertizează că micuţii se pot îmbolnăvi dacă vor fi  îmbrăcaţi prea gros.

Primul gând pe care-l are orice mamă care-şi scoate bebeluşul la plimbare este legat de îmbrăcăminte. Fie că este prea cald, fie că este prea înnorat sau adie vântul, mama se întreabă mereu ce hăinuţe ar fi mai potrivite pentru copilul său. Iar dilema creşte când bunica vine şi spune: "Chiar dacă-i cald, îmbracă-l mai gros, el e mic!".

Medicii pediatri consideră că mamele trebuie să ţină cont, în primul rând, de vârsta copilului. "Copiii născuţi vara, de exemplu, ar trebui îmbrăcaţi într-un body cu mânecă lungă, ideal ar fi dintr-un bumbac subţire care să nu permită supraîncălzirea pielii, dar s-o lase să respire. Copiii care deja merg sunt, bineînţeles, mai activi, aşa că ei ar trebui îmbrăcaţi cu pantalonaşi scurţi şi cu tricouri din bumbac, mai largi, cu mâneca scurtă. trebuie să se înţeleagă un lucru foarte important.

Vara, hăinuţele cu mâneca lungă trebuie să-i protejeze de razele solare, nu să le supraîncălzească pielea. Aşa că le alegem pe cele foarte subţiri", a declarat Hortensia Ilieş, medic pediatru.


Doctorii mai dau un sfat: copiii trebuie îmbrăcaţi ca şi adulţii. "Dacă nouă ne este cald, copilului îi va fi la fel de cald. Dacă nouă ne este frig, puiul nostru are şi el nevoie de o haină în plus. Nu poţi să-i dai copilului căciuliţă, de exemplu, dacă afară e caniculă, de teamă să nu fie curent, să nu facă otită", a mai spus medicul Ilieş.

Accesoriul care nu trebuie să lipsească din garderoba unui copil, în timpul verii, este pălăriuţa. Nu pentru că aşa ar fi mai şic, ci pentru că este necesară. "Copiii fac destul de repede insolaţie şi, obligatoriu trebuie protejaţi cu o pălăriuţă de vară. De asemenea, mamele trebuie să citească mereu etichetele hăinuţelor şi să le descopere pe acelea care au materiale speciale ce protejează pielea împotriva razelor ultraviolete ale soarelui. ", a mai declarat Hortensia Ilieş.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii