Craiova

articolul anterior articolul urmator

Dascălii unei şcoli din Craiova au hotărât să renunţe, de luni, la online. „Trebuie să facem şcoală, cu orice risc”

3
20 Sep 2020 14:06:41
Autor: Ana Popescu

Decizia aparţine mai multor profesori de la Colegiul Naţional Carol I din Craiova, una dintre cele mai prestigioase şcoli din oraş. În prima săptămână, a fost un haos total. Copiii nu au putut participa la cursurile online întrucât şcoala nu are internet, laptopuri suficiente sau camere video.

Colegiul Naţional Carol I din Craiova este una dintre şcolile  unde nu s-au putut desfăşura cursuri în sistem hibrid, deşi unitatea de învăţământ  a optat pentru scenariul galben.

Iniţial, directorul Colegiului i-a anunţat pe profesori că în primele două zile vor avea loc activităţi organizatorice, dar începând cu data de 16 septembrie toţi copiii vor putea începe orele. Nu s-a întâmplat, însă, aşa. La sfârşitul săptămânii, conducerea şcolii a anunţat în Consiliul de Administraţie că şcoala va putea asigura desfăşurarea cursurilor online începând cu data de 1 octombrie. 

„Directorul s-a răzgândit şi a zis că nu a afirmat dânsul că începem şcoala miercuri, că a dat nu ştiu ce comunicate prin presă că vom avea internet şi laptopuri cu începere de la 1 octombrie. Comunicatul nu se găseşte, cum ar fi fost normal, însă, şi pe site-ul şcolii. Haos total. Conducerea este clar depăşită de situaţie, nu a făcut multe lucruri la timpul lor şi acum toţi copiii sunt în aer", au declarat revoltaţi mai mulţi dascăli ai Colegiului Carol I din Craiova.

„În prima săptămână, n-am putut face nimic. Unii profesori şi-au adus de acasă dispozitivele necesare pentru a putea face ore, dar a fost cumplit. În primul rând, cei mici nu se pot descurca. Este aproape imposibil să poţi interacţiona şi cu cei din clasă, şi cu cei de acasă", au mai spus profesorii.
 
Primii care au reacţionat şi au decis să întrerupă cursurile online au fost dascălii de la clasele 0 - 4. „Am hotărât să nu mai prelungim agonia asta. De luni, toţi copiii din clasele 0 - 4 vor veni la şcoală. Nu se poate altfel. La clasele mici există plexiglass la bănci, sunt sălile de clasă mai mari, vom încerca să-i ţinem distanţaţi în pauze chiar dacă vom avea peste 30 de copii în clasă. Nu avem altă soluţie. Trebuie să facem şcoală, cu orice risc", au declarat mai mulţi profesori.
 
Situaţia este, însă, îngrijorătoare la clasele V - VIII şi IX - XII. În acest caz, cei mai mulţi dintre elevi nu au făcut deloc ore, iar unii dintre copii nici măcar nu şi-au cunoscut noii profesori.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
Scene dramatice la un spital din Iaşi. Un bolnav de COVID-19 s-a aruncat de la etajul 6. A murit pe loc
 
Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Camelia
20.09.2020, 18:08:15

Wow, ce greutate să conectezi școala la internet! De laptopuri nu mai zic, e și mai greu să te străduiești să le cumperi. Primăria Craiovei doarme sau toți sunt la un chef cu Olguța...cu vodcă! Sunt sigură că profesorii ”sunt” niște ași ai lecțiilor online! Mai bine riscăm sănătatea copiilor!

Eduard
20.09.2020, 18:12:35

In primul rand dascalii din Craiova trebuie sa respecte reglementarile legale referitoare la posibilitatea invatamantului on-line. Nu pot decide dansii cum doresc modul de desfasurare a cursurilor. In al doilea rand cred ca sanatatea elevilor, parintilor , bunicilor si a profesorilor este mai importanta ca educatia si ca orice pe lume. Sunt riscuri care nu pot fi asumate. Daca un parinte moare de covid 19 deoarece copilul s-a infectat in scoala nu cred ca dascalii respectivi vor creste si educa pe acel copil . Si in al treilea rand nu inteleg de ce nu procedeaza cum au procedat in semestrul trecut cand s-a invatat fexclusiv on-line, cand erau mult mai putine cazuri de covid 19 ca in prezent.

0 (2 voturi)
dracon
20.09.2020, 19:42:03

Bieti nostri copilasi ,elevi ,minori, cum sa stea ei la scoala unde-i pericol de virus , si sa puna mana pe carte ,ASA CA STAU PANA DIMINEATA IN GASCA PRIN SCARILE BLOCURILOR ,PRIN PARCULETE, MAI O BERICA ,MAI O TIGARUSA CU ETNOBOTANICE DIN CARE TRAG CATE DOI TREI , SI MAI TRAG SI PE NAS ,FARA NICI O PROTECTIE ,ACOLO NU SE CONTAMINEAZA ?O sa avem numai generatii de licentiati care nu au citit o carte in viata lor ,toti vor fi licentiati si doctoranzi la SH , ca le pute invatarea unei meserii ,nu-s in stare sa bata un cui si ASTA ESTE NUMAI VINA PARINTILOR , CARE ISI PUPA IN CHIUR PROGENITURILE SI LE SATISFAC TOATE MOFTURILE SI CHIAR LEGEA II PROTEJEAZA SA RAMANA PROSTI SI INUTILI !

-1 (3 voturi)
Modifică Setările