De ce este dăunătoare dependenţa de fast-food. Patronii recunosc că pe timpul nopţii au încasările cele mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii restaurantelor fast-food deschise non-stop recunosc că cele mai mari încasări le fac pe timpul nopţii. Petrecăreţii, studenţii sau angajaţii aflaţi în tura de noapte le trec zilnic pragul după ora 23.00.

Specialiştii în nutriţie susţin că ar trebui să evităm pe cât de mult putem produsele de tip fast-food, îngheţata, sau alimentele cu multă brânză. „Toate aceste alimente nu sunt deloc sănătoase, iar oamenii trebuie să înţeleagă odată pentru totdeauna că şi îngraşă. Conţin extrem de multe grăsimi, iar din această cauză suprasolicită stomacul şi intestinele. Tinerii care au între 14 şi 35 de ani mănâncă la fast-food. Motivul este simplu: nu au răbdare să stea la restaurant şi nici bani destui. Din punctul meu de vedere peste 60% dintre tinerii care mănâncă în oraş îşi potolesc foamea cu o shaorma sau un cu un hamburger“, a spus nutriţionistul Matei Vlăescu.

Preţurile sunt mici

Craiovenii recunosc că restaurantele de tip fast-food sunt locul perfect pentru o cină târzie. „Nu îmi fac mari probleme din punct de vedere al sănătăţii. Eu cred că o shaorma odată la câteva zile nu strică. Preţurile la astfel de localuri sunt mici, iar din punctual meu de vedere sunt la mare căutare. Am auzit că astfel de produse îngraşă, însă eu nu cred în această teorie. Consum de la fast-food de ani buni şi nu am absolut deloc probleme nici cu sănătatea, dar nici cu greutatea“, a precizat Alin Cojocaru.

Patronii restaurantelor fast-food recunosc că lunar le trec pragul mii de oameni, iar o mare parte vin imediat cum se lasă întunericul. „Astfel de localuri au apărut în zonele aglomerate, în apropierea cluburilor, spitalelor sau staţiilor de autobuz. Fluxul de clienţii este mult mai mare după ora 23.00. Având program non-stop este un mare avantaj. Tinerii nu au bani să meargă la un restaurant şi este normal să aleagă să consume un hamburger sau o shaorma“, a povestit patronul unui restaurant fast-food               

Nutriţioniştii au mai precizat că trebuie să învăţăm să mâncăm intelligent dacă vrem să fim sănătoşi. Caloriile nu trebuie luate din fast-food, dulciuri sau băuturi carbogazoase. „Odată cu apopierea serii ritmul digestiv scade, iar din acest motiv stomacul va întâmpina probleme în dizolvarea preparatelor din carne.  Preparatele de la fast-food ajung să conţină între 500 şi 1000 de calorii, iar consumate în mod regulat duc către bolile cardiovasculare, obezitate,colesterol, diabet,intoleranţe sau infalamţii ale intestinelor“, a spus medicul Carmen Şoşea.

Mai citeşte şi

Secretele dependenţei de fast-food. Nutriţioniştii: şaorma e prima în topul bombelor culinare. Hamburgerul are calorii de care scapi doar dacă eşti sportiv de performanţă

Adevărul tulburător despre alimentele fast-food. Ce conţin ouăle, puiul şi cartofii prăjiţi

 
 

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite