De ce a luat-o la fugă prim-procurorul din Caracal când i-a văzut pe ziarişti . „Ne tot zicea să-l ascundem, că e dreptul lui“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost audiat aproape cinci ore de către procurorii Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, prim-procurorul Alexandru Zăvoianu a refuzat să părăsească sediul instituţiei fiindcă ştia că afară aşteaptă foarte mulţi jurnalişti. Nu este prima dată când Zăvoianu se face de râs în faţa opiniei publice.

Scena s-a petrecut în faţa celor care asigură paza la sediul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Imediat după ce prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal a ieşit din biroul celor care-l audiaseră ore-n şir, a început să se plângă şi să spună că nu poate ieşi din instituţie. „Ne tot zicea să-l ascundem, că e dreptul lui. Că nu vrea să dea ochii cu ziariştii, că nu vrea să răspundă întrebărilor lor. Noi i-am explicat că jurnaliştii nu vor pleca, poate până târziu în noapte, că tot va trebui să plece la un moment dat. S-a tot învărtit pe hol, urmărea de la fereastră ce se întâmplă afară şi apoi l-am văzut cum a zbughit-o pe uşă”, au povestit angajaţii de la SIIJ.

Prim-procurorul din Caracal a trecut val-vârtej pe lângă jurnalişti şi a continuat să fugă sute de metri, urmărit de reporteri şi cameramani. „De ce fugiţi, domule procuror? Au murit două fete la Caracal. Nu vă e ruşine să vă comportaţi aşa?”, strigau ziariştii în timp ce Zăvoianu alerga în încercarea de a scăpa de ei.

Nu este prima dată când Zăvoianu se face de râs în faţa opiniei publice

Înainte de a fi prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, a deţinut aceeşi funcţie şi la Roşiorii de Vede. Ziariştii teleormăneni au spus despre Zăvoianu că, în urmă cu 5 ani, acesta a instrumentat plângerea unei femei privind furtul unui câine de rasă. Hoţul şi-a recunoscut fapta şi a rugat-o pe reclamantă să-l ierte. În timpul anchetei, Zăvoianu a încurcat însă declaraţiile din dosarele pe care le instrumenta. „Femeia a reclamat sustragerea fânului de pe un teren neîngrădit” şi „fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia cerută de lege”, a scris Zăvoianu în Ordonanţa de clasare a cauzei din data de 20.06.2014.

În ziua de 29 august, prim-procurorul a preferat să fugă în loc să explice opiniei publice de ce s-a aşteptat o noapte întreagă în faţa casei lui Gheorghe Dincă şi nu s-a intervenit imediat pentru salvarea Alexandrei.

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a deschis un dosar in rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.

Luni, procurorii DIICOT au anunţat că au disjuns dosarul Caracal şi au transmis către Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie cauza care vizează neglijenţă în serviciu, în privinţa apelurilor pe care le-a efectuat Alexandra Măceşanu la 112. Printre cei anchetaţi este şi prim-procurorul Alexandru Zăvoianu. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite