Craiova

articolul anterior articolul urmator

De ce a părăsit Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, conferinţa de presă de la Craiova. „Cum să fugi, măi, aşa? Cum?“

69
12 Jun 2021 09:00:19
Autor: Ana Popescu
Momentul în care ministrul Sănătăţii pleacă de la conferinţa de presă. Subprefectul de Dolj se ridică şi el imediat, iar prefectul rămâne pe scaun, nedumerit FOTO Ana Popescu
Momentul în care ministrul Sănătăţii pleacă de la conferinţa de presă. Subprefectul de Dolj se ridică şi el imediat, iar prefectul rămâne pe scaun, nedumerit FOTO Ana Popescu

Ioana Mihăilă s-a ridicat brusc de pe scaun şi a plecat direct la maşină. Nici măcar nu a băgat în seamă un asistent medical de la un centru de vaccinare care o aştepta afară şi încerca să afle când îşi va primi banii pentru munca prestată.

Aflată la Craiova, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a vizitat mai întâi Centrul de vaccinare de la Sala Polivalentă. A schimbat câteva vorbe cu câţiva medici, apoi s-a îndreptat spre sala unde urma să susţină o conferinţă de presă. 

Întâlnirea cu jurnaliştii craioveni nu a durat, însă, nici măcar 10 minute. Mihăilă a fost deranjată de întrebările legate de întârzierile salariale către cadrele medicale din centrele de vaccinare sau de alte sincope din sistem. 

Mai exact, ministrul Sănătăţii a părăsit sala de conferinţă când a fost întrebată de ce a renunţat la evaluările directorilor DSP din ţară făcute de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, în condiţiile în care mulţi dintre aceştia au obţinut rezultate extrem de slabe.
 
Jurnaliştii au dat-o exemplu chiar pe Valeria Andreescu, directorul DSP Dolj, care a obţinut calificativul satisfăcător. "Nu am renunţat la acele evalurări. În acest moment majoritatea conducerilor DSP sunt interimare, motiv pentru care, în lunile următoare, vom scoate la concurs aceste posturi, pentru a ne asigura că cei competenţi şi cei şi în măsură să ocupe aceste locuri deosebit de importante în aceste instituţii publice vor avea acces la un concurs corect. Şi acesta este şi răspunsul la a doua întrebare. Postul (de la Dolj, n.r.) va fi scos la concurs în următoarele săptămâni şi sperăm că persoane competente vor veni şi vor ocupa acest post”, a răspuns ministrul Ioana Mihăilă. 
 
Apoi s-a ridicat brusc de pe scaun spre surprinderea celorlalţi oficiali şi s-a îndreptat spre ieşire. Ea a ridicat mâna şi a spus un simplu „Mulţumesc!“ în faţa presei care vocifera că mai are întrebări. 
 
VEZI AICI VIDEO CU REACŢIA IOANEI MIHĂILĂ, MINISTRUL SĂNĂTĂŢII, LA CONFERINŢA DE PRESĂ DE LA CRAIOVA 
 
"Ne-a luat Dumnezeu minţile de tot?"
 
Mihăilă a ieşit din sala unde se susţinuse conferinţa de presă şi, fără să mai bage pe cineva în seama, a mers direct la maşină. Un asistent medical s-a apropiat şi a încercat să-i vorbească. "Doamna ministru, noi când ne primim banii? Veniţi, vă rugăm, şi la centrul de vaccinare Moderna, avem probleme", i-a spus asistentul. Mihăilă nu a schiţat nici măcar un gest şi a urcat în maşină.
 
 
Ioana Mihăilă plecând de la conferinţa de presă, cu asistentul medical pe urmele ei Foto A.P.
 
Martori la tot ceea ce s-a întâmplat în sala de conferinţă au fost inclusiv cadrele medicale care-şi desfăşurau activitatea în centrul de vaccinare din imediata apropiere.
 
"Cum să fugi, măi, aşa? Cum?", se întrebau nedumeriţi medicii şi asistenţii. "Ce a deranjat-o? Trebuie să-şi asume că ţine în posturi incompetenţi. La Dolj e jale. Directoarea Andreescu nu a trecut măcar o singură dată pe la noi. O trimite pe doctoriţa Iuliana Manea, care cică e coordonatorul programului de vaccinare în Dolj. Aşa a prezentat-o doamna ministru în conferinţa de presă. Păi, cum să fie ea? Noi ştim că e doctoriţa Adriana Meltzer. Ce-i asta? Ne-a luat Dumnezeu minţile de tot? ", au declarat supărate cadrele medicale.
 
În perioada pandemiei, DSP Dolj a fost implicată în mai multe scandaluri. Instituţia este condusă de Valeria Andreescu, director interimar, şi Iuliana Manea, un funcţionar public de execuţie în cadrul Serviciului Control în sănătate publică. Andreescu şi Manea sunt cercetate în mai multe dosare penale.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
Vaccinarea cu mici gratis din Piaţa Obor a ajuns în presa americană. Ce au spus românii: „Am ajuns de râsul lumii”
 
De ce cedează reţelele de canalizare ale Craiovei atunci când plouă. Lia Olguţa Vasilescu: „Nu avem voie să facem lucrările aşa cum ne-am dori“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

69 Comentarii

ileana iliescu
12.06.2021, 09:24:41

la ce intrebari stupide puneti voi giurnalistii orice om de bun simt se ridica si pleaca,numai ca aveti interlocutori in politicieni de acelasi calibru cu voi,adica 0.

-10 (34 voturi)
gigione delaDJ
12.06.2021, 09:27:38

Poate îi trebuia pipilică...ce putea zice? Mă duc pîn la veceu și apoi mai stăm de vorbă? O sociopată plină de ură, cu U de la USRPLUS. Ăștia sînt, dintre noi, pentru noi. Deșteapta iliescu, nici nu ți dai seama cît de deșteaptă devii, as time goes by:)

-10 (36 voturi)
gigione delaDJ
12.06.2021, 09:29:36

by the way, mi a plăcut rucsacul, ar trebui să și l pună pe sigla de partid, RUCASACUL! Ce cărai mami în el? Ideile? N apucasei să le scoți pe masă, de aia ai plecat?

-8 (24 voturi)
asasinul asasinat
12.06.2021, 09:25:10

Pentru ca lasitate, pentru ca continua (cacofonia este intentionata) "munca" lu' vladut, pentru ca asta este nivelul usr plus transforma tara in rumegus.

-6 (22 voturi)
Maximilian Musat
12.06.2021, 09:25:59

A vazut ministrul sanatatii ca ,cei ce dansau la inceputul pandemiei in curtea spitalului ,in timp ce in tara se murea,nu au inteles nimic! Smecherii si bani cat mai multi iar la schimb multe scuze si aruncarea responsabilitatii pe alte persoane ! Medicii nu trebuiesc sa faca politica !

+6 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (69)

Modifică Setările