Craiova

articolul anterior articolul urmator

Dezastrul de la Titularizare. Ce note au obţinut candidaţii din Dolj la cele mai importante discipline

0
5 Aug 2020 09:13:47
Autor: Ana Popescu
FOTO / arhivă Adevărul
FOTO / arhivă Adevărul

Judeţul Dolj se poate lăuda că anul acesta are o rată de promovare de 65,57%, ceea ce înseamnă că se află pe locul 2, după Cluj. La cele mai importante discipline, însă, notele obţinute de candidaţi sunt ruşinoase.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a făcut publice rezultatele iniţiale ale candidaţilor participanţi la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitaţile de învăţământ preuniversitar. 

Aproape 35 la sută dintre canditaţi nu au reuşit să obţină nota de trecere, adică nota 7. Îngrijorător este că dascălii care ar trebui să pregătească elevii pentru Evaluarea Naţională au obţinut note mici şi foarte mici.

La matematică, de exemplu, a fost dezastru. Din cei 54 de candidaţi, mai mult de jumătate au obţinut note sub 7. Doar 23 au promovat. Cea mai mică notă obţinută de dascălii care îşi doresc să fie titulari pe post a fost 2,5 şi doar un candidat a reuşit să ia nota 8,50.

Nici la română situaţia nu este foarte bună. Din cei 46 de candidaţi, 12 au luat sub 7, cea mai mică notă fiind 3,1. Peste 9 au luat doar 4 candidaţi.
 
În Dolj sunt şi 10 dascăli care se pot lăuda că au luat nota maximă: patru de zece s-au obţinut  la educatori, un zece la învăţători, doi de zece la sport, unul la geografie, unul la religie şi unul la consiliere psihopedagogică. 
 
La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar în Dolj s-au prezentat 696 candidaţi din totalul de 789 de candidaţi înscrişi.
 
Contestaţiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau transmise prin mijloace electronice inclusiv astăzi 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se vor afişa în data de 11 august.
 
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările