Craiova

articolul anterior articolul urmator

Doljean, condamnat la trei ani de închisoare pentru că a încercat să mituiască un poliţist

0
19 Oct 2013 12:38:58
Autor: Andreea Mitrache
Doljeanul a fost condamnat defintiv de magistraţii de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie
Doljeanul a fost condamnat defintiv de magistraţii de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie

Marin Pelea, în vârstă de 47 de ani, din comuna doljeană Moţăţei, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită.

Bărbatul a încercat să-l mituiască cu 1.600 de lei pe şeful Postului de Poliţie Unirea. Doljeanul i-a cerut omului legii ca în schimbul banilor să îi scape pe nepotul său de un dosar penal. Poliţistul i-a comunicat că dosarul va fi instrumentat în condiţii legale, soluţia urmând a fi adoptată de către parchet, Marin pelea i-a promis din nou denunţătorului suma de 1.500 lei: „mie spune-mi preţu şi cât ceri, atâta îţi dau! cinşpe e bine?” denunţătorul „ce cinşpe?”, inculpatul „milioane”. Denunţătorul l-a întrebat pe inculpat „ce cinşpe milioane bă? pentru ce?” pentru ca inculpatul să răspundă „pentru aia!”. Discuţia dintre inculpat şi denunţător referitoare la dosarul penal instrumentat de cel din urmă a continuat, inculpatul întrebând „păi şi nu e bine cinşpe milioane…pentru ca dosarul acesta să nu mai fie, să nu mai… di colo colo”», au consemnat procurorii în rechizitoriu.
 
Marin Pelea a fost condamnat în luna mai la 2 ani şi 10 luni de închisoare. Procurorii au făcut apel la Curtea de Apel din Craiova, iar magistraţii au majorat pedeapsa inculpatului la 3 ani de închisoare cu executare.
 
Doljenaul a făcut imediat recurs impotriva sentinţei magistraţilor Curţii de Apel Craiova, însă Inalta Curte de Justiţie şi Casaţie i-a respins cererea şi a meninţit pedeapsa dată de instanţă. Decizia dată de judecători este definitivă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările