Craiova

articolul anterior articolul urmator

Povestea elevului premiant care trăieşte în sărăcie: „Este ruşine să nu mergi la şcoală, chiar dacă ajungi acolo desculţ”

30
17 Dec 2013 18:58:48
Autor: Andreea Mitrache
Băiatul de 17 ani a încheiat anul trecut anul şcolar cu media 9,81
Băiatul de 17 ani a încheiat anul trecut anul şcolar cu media 9,81

Ovidiu Dan, în vârstă de 17 ani, din comuna doljeană Secu, are o povestre tristă de viaţă. Băiatul trăieşte într-o sărăcie lucie, însă acest lucru nu l-a împiedicat să fie preminat.

Ovidiu povesteşte că a trecut prin multe greutăţi de-a lungul anilor. A reuşit tot timpul să meargă mai departe, iar de cele mai multe ori le-a dat celor din jur o adevărată lecţie de viaţă.
 
Copilul este elev  în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja” din Craiova, iar profesorii au doar cuvinte de laudă la adresa lui. Băiatul chiar dacă trăieşte într-o sărăcie lucie nu şi-a neglijat niciodată şcoala. Are note de 9 şi 10 şi este primul din clasă.
 
„Părinţii m-au învăţat că este ruşine să nu mergi la şcoală, chiar dacă ajungi acolo desculţ. Anul trecut am încheiat clasa a X-a cu media 9,81. Familia mea este mândră de mine şi mi-a fost alături tot timpul. Nu îmi este ruşine cu absolut nimic”, a povestit elevul de 17 ani. 
 
„Este un elev model”
 
Ovidiu se pregăteşte anul acesta să participe la olimpiada de istorie, geografie, dar şi la limba şi literatura română. „Este un elev model. Munceşte foarte mult şi are rezultate bune la învăţătură. Noi am încercat tot timpul să îl ajutăm şi să fim alături de el de fiecare dată când a avut nevoie”, a spus Tatiana Bălăşoiu, diriginta băiatului. 
 
Ovidiu Dan locuieşte cu părinţii într-o căsuţă în comuna doljeană Secu. Băiatul recunoaşte că are o situaţie materială precară, însă nu îi este ruşine de absolut nimic.
 
 „Îmi iubesc părinţii şi o să fac absolut totul pentru ei. O să vină o vreme când eu voi fi stâlpul casei. Tatăl meu munceşte cu ziua pentru a putea să îmi plătească cazare şi masa la şcoală. De la familie primesc în fiecare lună 150 de lei, iar de la primărie 50 de lei, iar de la o fundaţie umanitară 100 de lei. Fără ajutorul lor nu puteam să mă descurc. Nu trebuie decât să muncesc la fel de mult şi să nu dezamăgesc pe nimeni. Sunt multe persoane care au încredere mine şi care sunt convinse că voi ajunge cineva. Căsuţa mea este una mică, dar este plină de iubire. De fiecare dată când le trec pragul părinţilor, ei mă primesc cu zâmbetul pe buze. Este un sentimen pe care nu pot să îl descriu. Dumnezeu mi-a dat o şansă pe care nu pot să o ratez”, a spus Ovidiu Dan. 
 
Ovidiu Dan este elev la  Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja” din Craiova, la profilul tehnic-tehnician operator tehnică de calcul. 

Pentru cei care vor să îl ajute pe Ovidiu numărul de telefon este: 0755.547.436

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

Zack Atila
17.12.2013, 19:44:11

I mi aminteste de mine 9 ani si taicameu nu mi a cumparat un palton Si se mirau profesorii de ce? Au fost zile triste

+5 (7 voturi)
Darius
17.12.2013, 19:46:33

Andreea,nu poti da o adresa?

+7 (7 voturi)
Claudiu Ionut
17.12.2013, 22:52:48

Cel mai simplu de intrat in legatura cu elevul respectiv este un telefon la liceu, 0351/405 657, sau pe adresa: Str. Electroputere Nr.21, Craiova, lucruri gasibile pe http://stefanodoblejacv.licee.edu.ro/portal/index.php.

+5 (5 voturi)
Morsa
17.12.2013, 21:02:03

Andreea ne poti lasa o metoda de contact pentru Ovidiu, multumesc. Radu Miscov

+8 (8 voturi)
valeriu topala
17.12.2013, 21:03:58

citi din parlamentarii romaniei au invatat precum baiatul asta?poate lia olguta vasilescu!

+10 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (30)

Modifică Setările