Craiova

articolul anterior articolul urmator

EXCLUSIV Cum s-a schimbat Gheorghe Dincă în penitenciarul de la Jilava. „Abia acum începe să înţeleagă ce-l aşteaptă“

25
9 Oct 2019 10:26:14
Autor: Ana Popescu
Gheorghe Dincă, presupusl criminal de la Caracal
Gheorghe Dincă, presupusl criminal de la Caracal

De când s-au încheiat cercetările la casa groazei din Caracal şi a fost mutat la Bucureşti, comportamentul presupusului criminal Gheorghe Dincă s-a schimbat. Vorbeşte puţin şi, uneori, nu vrea să plece din celulă.

Gheorghe Dincă se obişnuise ca zi de zi să fie scos de după gratii şi să-şi petreacă aproape întreaga zi la casa sa din Caracal. Chiar dacă se enerva când vedea că anchetatorii îi săpau curtea şi umblau prin toate lucrurile sale, Dincă şi-a păstrat mereu aerul de superioritate. 

De când a fost transferat din arestul IPJ Olt în arestul Capitalei, iar apoi la Jilava, cel care a mărturisit că le-ar fi ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu a început să se schimbe.

„Îl enervează deţinuţii. Simte că nu mai poate deţine controlul. În faţa lor e un alt om. Se vede că îi este teamă, se plânge că-l înjură, că-l scuipă, că-l ameninţă, că-i vorbesc urât. Probabil, abia acum începe să înţeleagă ce-l aşteaptă după gratii. În realitate, Dincă e un fricos”, spun surse din cadrul anchetei.

Gheorghe Dincă a fost transferat, marţi, 1 octombrie, din Arestul Central la Spitalul Penitenciar Jilava, pentru expertiza psihiatrică, în urma căreia se va stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care a săvărşit faptele recunoscute. Dincă a fost expertizat şi de specialiştii FBI cărora procurorii DIICOT le-au cerut sprijinul.

Fostul şef DIICOT, Felix Bănilă, declara că anchetatorii vor de la FBI o a doua părere în privinţa profilului psihologic şi comportamental al lui Gheorghe Dincă pentru a-şi forma o opinie despre sinceritatea bărbatului. Totodată, experţii FBI vor încerca să scoată ADN-ul din rămăşiţele umane de lizieră despre care Dincă susţine că ar aparţine Luizei Melencu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

MV R.
9.10.2019, 10:38:03

Păi să-i și fie frică. Așa cum le-a fost bietelor fete violate și ucise de el. De asta nu merită stricat glontele sau un laț de spânzurătoare ori niște kilowați,nici măcar vreun strop de otravă:ar trebui cumva să trăiască până la finalul zilelor în SPAIMĂ! Consider că nu e pedeapsă mai mare decât un asemenea trai!

+5 (7 voturi)
Badea Scârţan !
9.10.2019, 10:39:23

Cazul Dinca, e, de departe, examenul tip BAC al ultimelor 4 decenii pentru sistemul de protectie si siguranta a populatiei precum si al Justitiei din Romania. Ca se prefigureaza ,,restanta" si ,,repetentia" acestuia, nu ar trebui sa insemne vreo surpriza.Prea s-a incetatenit stilul de lucru de minima rezsitenta, indolenta si cretinismul ingalat si arogant. Prea a ros, cancerul autosuficientei, Justitia, Politia, Informatiile, Societatea ca sa ne mai pese de ce rezultate mai obtinem. Parafarazand o celebra expresie(Nihil Sine Deo) as zice ca acum in Romania avem ,,Nul egal nul" !

+5 (5 voturi)
Maximilian Vladimir
9.10.2019, 11:32:25

De ce a fost necesar sa vina FBI-UL, chiar nu mai avem specialisti? Miza poate sa fie alta? Sa le luam pe rand: 1. Cazul Caracal a debutat la sfarsitul lunii iunie 2019. 2. Caracal se afal aparoape de baza militara americana de la Deveslu. 3. Apar informatii in media ca in cazul Caraca ar fi conexiuni cu militari americani de la Deveselu. 4.Debuteaza in luna iulie cazul Epstesin, New York, pedofil, dovedit de justitia americana este arestat din nou. 5. Apar probleme cu declaratia ministrului Birchal, care declara ca oasele gasite in padure si in curtea lui Dinca sunt ale Alexandrei.. 5. Printre beneficiarii servicilor lui Epstein se numara Bill Clinton, Tony Blair, MArtyn Bichall(sotul d-nei ministru Birchal). 6.Epstein, se/este sinucis in celula pe 10 august. 7. Pe 26 august presedintele roman face o vizita in SUA l-a invitatia lui Donald Trump, atentie! fara a avea o delgatie formata din ministrii din guvern si oameni de afaceri primeste o sapca. 8. Inainte de vizita lui Iohanis, ministru de justiei Ana Birchall este revocat, ATNETIE in aceeasi zi este inivitata de procurorlul general al SUA W. Baar in America pentru consultari la inceputul lunii septembrie. 10. IML spune ca nu poate sa precizeze daca ADN-ul recoltat din oasele gsite si idicate de Dinca sunt ale celor doua fete, motiv pentru care DIICOT propune trimiterea lor in SUA, la un laborator criminalistic FBI(de ce nu in Israel, sau in Germania)??. 11. Mama luizei se opune recoltarii de probe si este amendata cu 5000 de lei. 12. Intervine presedintele si cere demisia Procurorului sef DIICOT,.13. Procurorul sef DIICOT isi da demisia. 14. Au venit specialistii FBI pentru a discuta cu DINCA si probabil vor recolta probe ADN. 15. In presa apar informatii privind faptul ca sotul ministrului justitiei revocat, dar ramas in functie ANA Birchall, figureaza pe listele telefonice, agendele lui Epstein alaturi de Bill Clinton, Tony Blayr si altii. 16. ANA BIRCHALL, nu comenteaza si nu ne spune nimic despre ce a aparut in presa. Concluziile sa le traga fiecare!!

+1 (13 voturi)
Adycons New
9.10.2019, 11:51:56

Vladimir, o intrebare: tu chiar esti din Tiraspol sau sunt zvonuri?

-1 (5 voturi)
Adycons New
9.10.2019, 11:53:47

Vladimir, chiar esti din tiraspoul???

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (25)