Craiova

articolul anterior articolul urmator

EXCLUSIV Cui a mulţumit Gheorghe Dincă după ce a recunoscut crimele. „L-au bătut şi apoi l-au pus să spună asta“

11
21 Oct 2019 13:19:55
Autor: Ana Popescu

Finalul declaraţiilor date de Gheorghe Dincă ridică semne de întrebare. După ce presupusul criminal a mărturisit cum le-ar fi ucis şi ars pe Alexandra şi Luiza, a început să adreseze mulţumiri.

Timp de două zile, Gheorghe Dincă nu a recunoscut nici măcar că le cunoştea pe cele două fete din Caracal. „Nu am nicio legătură. Nu le-am văzut niciodată. În butoi ard materiale şi cârpe”, a spus în permanenţă bărbatul de 66 de ani.

Conform mai multor surse, Dincă ar fi fost bătut de poliţişti în prima zi, motiv pentru care a şi contestat prima măsură de arestare preventivă şi a cerut să fie dus la spital. 
 
Pe data de 28 iulie, Gheorghe Dincă a mărturisit crimele. În acea zi, în jurul orei 14.00, Dincă era prezent în curtea casei sale şi asista la percheziţii. Stătuse mult timp pe o bancă unde soarele bătea cu putere. A cerut să fie dus într-un foişor, la umbră, iar anchetatorii au acceptat. După câteva minute, a spus că vrea să vorbească doar cu ofiţerul delegat al IGPR, subcomisarul Daniel Barbu. Nu a acceptat să-i fie alături nici măcar avocatul din oficiu. Poliţistului Daniel Barbu i-a mărturisit crimele prima dată şi tot lui i-a spus că acceptă să i se ia şi declaraţie. Dincă a fost imediat dus la Craiova, la sediul DIICOT, unde s-a consemnat prima sa declaraţie. Bărbatul a mărturisit că le-a dus pe fete la el acasă şi, „fără intenţie” le-a omorât.

„Audierile au durat vreo patru ore. La final, a fost întrebat cui vrea să mulţumească. I-au spus că dă bine la dosar, că atunci când judecătorii îl vor audia, vor aprecia că a mulţumit. Mai întâi l-au bătut, apoi l-a pus să spună asta. După aceea, l-au întrebat dacă regretă şi dacă vrea să transmită familiilor celor două fete”, au declarat surse din cadrul anchetei.
 
Ce a spus Gheorghe Dincă
 
„Nu recunosc infracţiunile de viol şi subsecvent infracţiunea de trafic de persoane şi infracţiunea de trafic de minori. Precizez că ţin să mulţumesc domnului avocat Bogdan Alexandru, domnului ofiţer IGPR Daniel Barbu, şi domnului procuror şef Ionuţ Spiridon şi domnului a.s.p. Barbu Nicolae de la arestul IPJ Dolj pentru faptul că datorită lor mi-am dat seama că trebuie să recunosc faptele. Regret faptele şi nu am cuvinte suficiente de adresat familiilor fetelor omorâte”, a declarat presupusul criminal.

Bogdan Alexandru este primul avocat desemnat din oficiu să-l apere pe Gheorghe Dincă. Acesta a fost cel care a vorbit prima dată cu inculpatul şi, mai mult, a fost de faţă când clientul său a semnat declaraţia în care susţinea le-ar fi ucis pe cele două fete. Bogdan Alexandru a fost, însă, înlăturat de procurorii DIICOT Sucursala Centrală a doua zi după ce a însoţit echipa de anchetatori în localitatea Corabia, acolo unde Dincă spusese iniţial că ar fi aruncat trupul Luizei.

Daniel Barbu este poliţistul desemnat de IGPR să participe la anchetă. Acesta este din Caracal şi, pe data de 28 iulie, la doar câteva ore după ce a ajuns la faţa locului, Gheorghe Dincă a spus că vrea să vorbească doar cu el şi i-a mărturisit crimele. La vremea respectivă, povestea a trezit multe suspiciuni şi până în prezent nimeni nu a oferit vreo explicaţie.

Ionuţ Spiridon este procurorul şef al DIICOT Craiova, superiorul procurorului Liviu Vasilescu, cel care a instrumentat dispariţia Luizei Melencu. Spiridon ştia că procurorul Vasilescu avea la dosar maşina în care fata urcase pe data de 14 aprilie, însă a susţinut că în ciuda investigaţiilor întreprinse nu s-a reuşit identificarea numărului de înmatriculare şi, implicit, proprietarul autoturismului.

Ultimul căruia i-a mulţumit Gheorghe Dincă este Barbu Nicolae, poliţist la arestul IPJ Dolj.
 
Te-ar putea interesa şi:

Primul avocat al lui Dincă, dezvăluiri despre mărturiile clientului său: Spune că a încercat să le resusciteze pe fete. Incinerarea Alexandrei a durat 6-7 ore

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

cuore hombra
21.10.2019, 14:08:34

cand Statul Roman nu da doi bani pe cetateni... ...criminal nu este doar Dnca, ci si intregul lant de la Politie, Magistrati si Politicieni, care s-a servit cu carne frageda, inchizand ochii la fapte ce contravin definitiei de OM

+9 (11 voturi)
Costica vasile
21.10.2019, 14:29:17

Din tot articolul...nu cred absolut nimic ! Toti politistii lul peste prajit iau salarii nejustificate pt ceeace fac ! Nimeni nu este interesat de adevar ! Treaba merge....noi cu drag muncim ( si luam un purcoi de bani ) !

+4 (8 voturi)
iwillneverlookback2017 iwillneverlookback2017
21.10.2019, 15:04:42

Comentariu considerat abuziv.

Dan Petru
21.10.2019, 15:21:59

Sa intelegem ca nici nu exista femei duse la produs in Italia, Anglia, Germania, este ? Toate-s "la rachete". De asemena, putem presupune ca majoritatea persoanelor disparute (vreo 300 oficial, vreo cateva mii neoficial) sunt tot "la rachete", este ?

+2 (6 voturi)
iwillneverlookback2017 iwillneverlookback2017
21.10.2019, 16:00:57

Opa, m-au cenzurat astia. Un singur lucru e sigur: destinatia acestor fete e undeva la nivel inalt. Nu centura anonima de nu's unde, ca e musamaliare la nivel inalt. FBI se implica intr-un pocinog intens mediatizat petrecut langa ei. Desi zona e impanzita si de servicii si de sateliti. Daca au ajuns astia sa fake-uiasca probe ADN e cam clar la ce nivel. Dane, nu te mai agita sa-i aperi ca nu-ti dau aia nimic.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (11)