Craiova

articolul anterior articolul urmator

Fosta şefă a DIICOT va fi propusă pentu excluderea din Baroul Dolj. Alina Bica a fost dată în urmărire generală după ce a fost condamnată la 4 ani de închisoare

0
28 Jun 2018 09:45:20
Autor: Andreea Mitrache
Alina Bicaa va fi propusă pentru excludere din Baroul Dolj
Alina Bicaa va fi propusă pentru excludere din Baroul Dolj

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost dată în urmărire generală, miercuri, după ce a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului. Pe site-ul Poliţiei Române a fost postată la secţiunea „Persoane Urmărite“, cu menţiunea că pe numele ei există un mandat de executare.

 
Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată de magistraţii de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie în dosarul în care a fost judecată alături de omul de afaceri Horia Simu şi de fostul şef al ANAF Şerban Pop. În primă instanţă primise o condamnare de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. 
 
Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu. Fosta şefă a DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica.
 
Ca urmare a condamnării, Consiliul Baroului Dolj a decis în anul 2016 să îi suspende Alinei Bica dreptul de a exercita profesia de avocat în conformitate cu articolul 50 din Statutul profesiei de avocat. 
 
În urma condamnării definitive, fosta şefă a DIICOT va fi propusă pentru excluderea din Baroul Dolj, iar şedinţa va avea loc la începutul lunii iulie.
   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările