FOTO Localitatea din Dolj unde roşiile au ajuns să fie aruncate pe câmp sau la animale pentru că fermierii nu au cui să le vândă. Samsarii le oferă un preţ ridicol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermierii din localitatea doljeană Desa au ajuns să arunce roşiile pentru că, spun ei, nu au unde să le vândă. Un kilogram de tomate pleacă din piaţa din localitate cu 20 de bani, iar oamenii se plâng că nici aşa marfa nu se caută.

Petrică Gocea s-a înscris anul acesta în programul de susţinere tomate, însă nu a reuşit să vândă marfa şi a ajuns să arunce roşile la animale. Fermierul susţine că anul acesta recolta a fost una bună, dar preţul este unul ridicol, iar samsarii oferă 20 de bani pe kilogramul de tomate. „Roşia noastră românească este cea mai bună, dar degeaba ajunge la ghena de gunoi. Eu o să dau tot ce îmi rămâne la animale pentru că nu cumpără nimeni. Nu vedeţi că mai bine o mâncăm pe cea de import. Marfa se împute la piaţă şi atunci suntem nevoiţi să o aruncăm. Roşile sunt naturale şi în câteva zile se strică şi nu mai putem să facem nimic cu ele“, a spus fermierul din localitatea doljeană Desa. 

Imagine indisponibilă

Ilie Mărceleanu a reuşit să scape de o parte din roşii, însă doar după ce a fost de acord să vândă marfa cu 20 de bani kilogramul. „Sunt mai mulţi fermieri care au aruncat roşiile pe câmp, iar eu dacă nu o să reuşesc să vând tot ce am cu siguranţă la fel o să fac. Am aruncat până în momentul de faţă 100 de kilograme“, a povestit bărbatul.

Imagine indisponibilă

Fermierii au mai pecizat că în România nu există piaţă de desfacere, iar samsarii profită de acest lucru şi oferă un preţ ridicol: doar 20 de bani pe kilogramul de roşii.

Imagine indisponibilă

În localitatea doljeană Desa sunt peste 1500 de fermieri care s-au înscris în programul de susţinere tomate pentru a putea primi subvenţa de 3000 de euro de la stat.    

Imagine indisponibilă

   

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite