Craiova

articolul anterior articolul urmator

FOTO Podul Calafat-Vidin intră în reparaţii. Lucrările vor fi suportate de firma constructoare

0
2 Nov 2013 09:34:55
Autor: Andreea Mitrache
Podul Calafat-Vidin a fost inaugurat în luna iunie pe data de 14
Podul Calafat-Vidin a fost inaugurat în luna iunie pe data de 14

Podul Calafat-Vidin, care face legatura între România şi Bulgaria, va intra la începutul săptămânii viitoare în reparaţii. Oficialii bulgari au identificat peste 20 de probleme în urma unei inspecţii.

Oficialii bulgari au declarat că sunt afectaţi doar 4 cm din cei 10 câţi are stratul asfaltic, aşa că structura podului nu este comprimisă. Noul pod Calafat-Vidin a fost inaugurat pe data de 14 iunie, în prezenţa autorităţilor române şi bulgare. Intrastructura rutieră care face legătura cu podul a fost construită, atât în România, cât şi în Bulgaria.  
 
Podul Calafat-Vidin va intra luni în reparaţii. Lucrările vor fi suportate în întregime de firma constructoare. Ministrul bulgar, Daniel Papazov, a precizat că există probleme şi la canalizare, apa acumulându-se sub asfalt. Odată cu venirea iernii, problemele s-ar putea înrăutăţi în condiţiile în care apa scursă prin crăpăturile din asfalt ar urma să îngheţe şi, astfel, să se dilate.
 
Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Toate taxele rutiere sunt încasate de statul român, iar bulgarii rămân doar cu taxele feroviare. Pentru traversarea podului din Bulgaria în România, este  percepută o taxă de 6 euro în cazul autoturismelor, iar pietonii şi cicliştii  trec gratuit.
 
Costul construcţiei podului a fost estimat la aproximativ 273 de milioane de euro, din care partea bulgărească a plătit aproximativ 225 de milioane de euro, iar restul statului român. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările