FOTO O văduvă din Dolj este executată silit din cauză că a încasat pensia de urmaş ilegal: Angajaţii Casei de Pensii nu au verificat-o timp de 5 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Daniela Burugă, în vârstă de 38 de ani, din comuna doljeană Fărcaş, este executată silit de Casa de Pensii Dolj. Femeia trebuia să primească pensie de urmaş după soţul decedat cinci ani, însă a primit nouă.

Doljeanca a povestit că nimeni nu a informat-o cât timp poate primi pensie de urmaş. În anul 2015 a primit acasă o hârtie prin care era somată să achite suma de 11.000 de lei. Mariana Daniela Burugă a povestit că a mers să discute cu angajaţii Casei de Pensii Dolj despre această situaţie, dar nimeni nu a încercat să îi explice cum s-a ajuns la această situaţie. Abia acum a aflat că trebuie să înapoieze banii încasţi ilegal în perioada 2011-2015.

image

„Este greşeala angajaţilor, iar când am văzut că sunt executată silit am crezut că mor. Nimeni nu mi-a spus că trebuie să merg la Casa de Pensii Dolj şi să anunţ în momentul în care unul dintre cei doi copii împlineşte vârsta de 7 ani, iar ei astfel să îmi sisteze pensia de urmaş. S-au trezit acum după cinci ani să mă execute silit. Eu nu am de unde să achit această sumă de 11.000 de lei, iar din punctul meu de vedere este strict vina angajaţilor Casei de Pensii Dolj. Nu este normal ce s-a întâmplat. Le-a luat cinci să îşi dea seama că nu trebuia să mai primesc pensie de urmaş? Mie poştaşul mi-a adus pensia, aşa că eu nu aveam de unde să ştiu că nu mai am dreptul să primesc suma respectivă. Îmi este frică să nu ajung în stradă din cauza unor angajaţi care nu şi-au făcut treaba, iar acum aruncă toată vina asupra mea. De când a murit soţul meu în anul 2006 a trebuit să mă descurc cum am putut. Eu din pensia de urmaş am reuşit să merg mai departe“, a povestit Mariana Daniela Burugă.

image

Conducerea Casei de Pensii Dolj a declarat că femeia are şi drepturi şi obligaţii şi trebuia să anunţe că a trecut perioada respectivă.

„Doamna ar fi trebuit ca un cetăţean de bună credinţă să spună în momentul în care a primit nişte drepturi de care nu mai trebuia să beneficieze şi să vină să le returneze. Este şi vina angajaţilor, însă mai mult este vina sistemului cumva. Dacă nu a fost posibilă această verificare pe CNP, însă acum nu mai este posibil acest lucru pentru că există un sistem integrat în care lucrăm cu toţii“ a spus Carmen Licu, directorul Casei de Pensii Dolj.        



Femeia a mai precizat că vrea să dea în judecată Casa de Pensii Dolj, iar instanţa să stabilească cine are dreptate în acest caz. „Reprezentanţii Casei de Pensii sunt strict răspunzător pentru acestă eroare. Şansele de câştig în acest caz ar fi de 95%. Instanţa imediat va catolga drept o eroare a unui funcţionar public şi îi va da câştig de cauză doamnei într-o astfel de speţă“, a declarat avocatul Sorin Manafu.       

 
 

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite