Craiova

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Copilul obez din Dolj a murit în urma unui stop-cardio respirator

2
31 Jul 2013 14:13:42
Autor: Andreea Mitrache
Trupul copilul a fost dus la morga Spitalului Judeţean din Craiova
Trupul copilul a fost dus la morga Spitalului Judeţean din Craiova

Alexandru Negrici, copilul obez, din comuna doljeană Drăgoteşti, a decedat în această dimineaţă la Spitalul Judeţean din Craiova, în urma unui stop cardio-respirator.

Alexandru a ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova cu o banală răceală, însă starea lui s-a înrăutăţit, iar în această dimineaţă a decedat.
 
„La noi nu figura decât cu un certificat de handicap. Noi nu am ştiu niciodată în ce situaţie este. Noi am aflat din presă de acest caz şi imediat am luat legătura cu familia şi trebuia să îl ducem la Insititutul Parhon din Bucureşti. Mama a luat decizia să fie dus la o clinică privată din capitală, acolo unde a fost şi internat. Am făcut imediat adresă către medicul de familie să ne anunţe imediat în momentul în care copilul se reîntoarce în familie, însă nu a făcut acest lucur. Am aflat abia ieri că este internat la Terapie Intensivă în cadrul Spitalului Judeţean din Craiova”, a declarat Maria Manolache, director în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.
 
Alexandru copilul care la 5 ani cântărea 90 de kilograme a fost diagnostic la vârsta de 2 ani cu obezitate morbidă. Medicii au declarat că au făcut tot posibilul pentru a-i salva viaţa, însă din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare.
 
„Copilul a fost diagnosticat cu obezitate morbidă care a alterat starea întregului organism. Acest sindrom febril a dezechilibrat destul de serios starea pacientului . Băiatul a decedat în urma unui stop cardio-respirator”, a spus Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt din cadrul unităţii spitaliceşti din Bănie. 
 
Mama copilului a declarat că a sperat tot timpul într-o minune, însă Alexandru a pierdut bătălia cu viaţa.„Copilul nu s-a simţit bine şi l-am adus la spital. Când am ajuns avea febră 41 şi a fost internat la Terapie Intensivă. În timpul nopţii starea lui s-a agravat şi a făcut stop cardio-respirator. Eu am sperat până în ultimul moment că să îşi revină, însă nu a fost aşa. Nu îmi vine să cred că a murit. Medicii mi-au spus că am venit prea târziu cu el la doctor” spus Mariana Negrici, mama băiatului care a decedat.

 
Alexandru, copilul obez din judeţul Dolj a murit în această dimineaţă


Citeşte mai multe despre cazul copilului obez din Dolj:

FOTO VIDEO Copilul obez din judeţul Dolj a murit. Mama băiatului: „Medicii mi-au spus că am ajuns prea târziu”
 
Alexandru, băieţelul din Dolj care suferea de obezitate morbidă, a murit în marţi dimineaţă. Copilul a ajuns ieri la Spitalul Judeţean din Craiova şi a fost internat la Terapie Intensivă.
 
FOTO Tragedia copilului din Dolj care, la 5 ani, cântăreşte 120 kg! Familia îl ţine în curte aproape dezbrăcat

Alexandru Negrici, în vârstă de 5 ani, din comuna doljeană Drăgoteşti, a fost diagnosticat în urmă cu patru ani cu obezitate morbidă. Copilul care cântăreşte acum 120 de kilograme trăieşte în condiţii greu de imaginat.

VIDEO Problema copiilor obezi din România, dezbătută la Adevărul Live. Despre cazul lui Alexandru Negrici: „Mama s-a resemnat şi nu a mai luptat pentru copilul ei”

Cazul băiatului de 5 ani care cântăreşte 120 de kilograme, din Dolj, nu este singular în România. De altfel, statisticile arată că numărul copiilor români obezi este din ce în ce mai mare, iar proporţia lor variază în prezent între 10% şi 14%. Medicul Anamaria Iulian, nutriţionist comportamental şi psiholog, a explicat, la Adevărul Live, care sunt cauzele şi consecinţele obezităţii infantile în România.
 

FOTO Tragedia copilului din Dolj care, la 5 ani, cântăreşte 120 kg! Medicul din comună: „Pe mamă o interesează banii“

Un copil de 5 ani din comuna doljeană Drăgoteşti este crescut în condiţii greu de imaginat. Este atât de gras încât nu se poate ţine pe picioare, iar când i se face foame mama îi dă mâncare de porci.

Copilul din Drăgoteşti care are 120 de kilograme la 5 ani, dus la Bucureşti

Băiatul care a fost diagnosticat cu obezitate morbidă încă de la vârsta de 2 ani va ajunge în capitală, unde poate beneficia de tratament gratuit.
 

FOTO Copilul obez din judeţul Dolj se întoarce acasă. Alexandru a reuşit să slăbească 3 kilograme

Alexandru va fi trimis acasă, la Craiova, unde doctorii vor trebui să îi controleze regimul stabilit de medicii din Bucureşti. Copilul care cântăreşte 120 de kilograme la doar cinci ani a reuşit să slăbească trei kilograme şi a făcut chiar şi prim paşi.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Green
31.07.2013, 14:27:42

Deci mama care isi tinea copilul dezbracat in curte, il hranea cu mancare de porci si care nu l-a dus la spital decat in ultima clipa tot mai "spera intr-o minune"... dupa ce ea cu manuta ei l-a omorat cu zile? In urma "anchetei sociale" care s-a facut de ce nu l-a luat nimeni de-acolo, cu forta daca era cazul? Cei vinovati trebuie trasi la raspundere, incepand cu familia si mama criminala. Copilul, saracul, nu era vinovat cu nimic...

+4 (4 voturi)
ENSVDC
31.07.2013, 15:12:40

Un final previzibil. Macar nu s-a mai chinuit. Odihneasca-se in pace...

+4 (4 voturi)
Modifică Setările