Craiova

articolul anterior articolul urmator

FOTO Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită, astăzi la Craiova

0
24 Jan 2015 11:58:34
Autor: Andreea Mitrache
Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită în centrul Craiovei
Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită în centrul Craiovei

În această dimineaţă, locuitorii oraşului şi oficialităţi, au omagiat memoria lui Alexandru Ioan Cuza la Craiova. 24 ianuarie 1859 reprezintă una dintre cele mai importante date din istoria României.

24 ianuarie 1859 este ziua în care Alexandru Ioan Cuza a reuşit să realizeze Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire, prin alegerea sa ca domnitor şi al Moldovei şi al Ţării Româneşti. „Oltenii au omagiat acest eveniment şi au rezistat cu greu frigului şi ploii. Este un eveniment important pentru toţi românii. În fiecare an am sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române în centrul Craiovei”a spus Ion Dumitru.

Programul desfăşurării ceremoniei militare dedicate celebrării Zilei Naţionale a României:

Între orele – 10:00 – 10:05 – Prezentarea onorului şi întâmpinarea oficialităţilor
– 10:05 – 10:10 – Intonarea Imnului Naţional al României
– 10:10 – 10:15 – Oficierea slujbei religioase
– 10:15 – 10:25 – Alocuţiuni: Prefectul judeţului Dolj, Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Primarul Municipiului Craiova
– 10:25 – 10:40 – Depuneri de jerbe la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza
– 10:40 – 10:45 – Realizarea dispozitivului de defilare, defilarea gărzii de onoare, onorul muzicii militare
– 10.45-10.55 – Hora Unirii.

La finalul evenimentului, oltenii alături de oficalităţi s-au prins în Hora Unirii. „Se împlinesc 156 de ani de când s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei şi Ţării Româneşti.Trebuie să fim mândri că suntem români, pentru că, în decursul timpului, poporul nostru s-a aflat la confluenţa intereselor marilor imperii. Fie că a fost vorba de Imperiul Otoman, de Imperiul Habsburgic sau de Imperiul Ţarist, în permanenţă am avut de luptat pentru a ne păstra identitatea şi fiinţa naţională, iar acest lucru n-a fost uşor, dar indiferent cât de grele au fost vremurile, am reuşit să ne păstrăm limba, religia, tradiţiile şi obiceiurile.De-a lungul timpului, România a parcurs paşi importanţi în evoluţia sa, înfăţişându-se astăzi ca o naţiune puternică şi democratică, solidară cu propriii săi cetăţeni şi puternic preocupată de afirmarea şi consolidarea statului de drept, de asumare a unei viziuni europene de funcţionare. La mulţi ani tuturor românilor şi doljenilor, pentru o Românie puternică!”,  a spus prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările