Craiova

articolul anterior articolul urmator

FOTO Taxa pe podul Vidin-Calafat a intrat în vigoare de la începutul lunii iulie

0
2 Jul 2013 11:22:40
Autor: Andreea Mitrache
Podul a fost inaugurat după 13 ani
Podul a fost inaugurat după 13 ani

Noul pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria, de la Calafat-Vidin, a fost denumit „Noua Europă“ şi a fost inaugurat pe data de 14 iulie. Lucrările au fost demarate în anul 2000.

După două săptămâni în care traversarea a fost gratuită, românii şi bulgarii încep să încaseze de pe data de 1 iulie bani.Taxa percepută pentru traversare este de şase euro în cazul autoturismelor. Tariful pentru vehiculele cu masa între 3,5 şi 7,5 tone şi maximum 23 locuri este de 12 euro, iar pentru cele până la 12 tone este 18 euro. Camioanele de peste 12 tone cu maximum trei axe plătesc 25 euro, iar cele cu patru şi mai multe axe - 37 euro.
 
Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.
 
Distanţa dintre Vidin şi Calafat va fi parcursă în doar câteva minute. Ruta de tranzit după finalizarea podul Calafat-Vidin este: Germania-Zagreb-Belgrad- Drobeta-Turnu-Severin- Calafat-Vidin- Sofia-Salonic sau Istanbul. Firma constructoare a podului este FCC Construccion din Spania.Costul construcţiei podului este estimat la circa 273 de milioane de euro, din care partea bulgărească plăteşte circa 225 de milioane de euro, iar restul revine statului român. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările