Craiova

articolul anterior articolul urmator

Geniul din Craiova: băiatul care are un coeficient de inteligenţă mai mare decât Albert Einstein

11
31 Aug 2016 17:27:44
Autor: Andreea Mitrache
Mihail Iulian Bărăscu este considerat un geniu
Mihail Iulian Bărăscu este considerat un geniu

Mihail Iulian Bărăscu, în vârstă de 14 ani, din Craiova, are coeficientul de inteligenţă mai mare decât al fizicianului Albert Einstein. Băiatul stabilit în Anglia din anul 2009 este considerat un geniu.

Mihail Iulian Bărăscu (14 ani), un băiat din Craiova care s-a mutat cu părinţii în Marea Britanie din 2009, a fost evaluat de organizaţia internaţională Mensa (cea mai mare şi mai veche organizaţie de calculare a coeficientului de inteligenţă din lume) şi s-a dovedit că are un IQ (n.r. – coeficient de intelingenţă) de 162, „mai mare decât al fizicianului Albert Einstein“ (care ar fi avut un IQ de 160, după cum arată aceiaşi specialişti Mensa).

 
 

Olteanul în vârstă de 14 ani vorbeşte engleza şi îşi doreşte să ajungă arhitect. Băiatul a scris deja primul său roman, iar acum lucrează la cea de-a doua carte. „Sunt foarte mulţi oameni care sunt inteligenţi, dar nu fac absolut nimic cu inteligenţa. Important este să faci ceea ce îşi place, iar eu sunt bucuros că pot face acest lucru. Sunt pasionat de arhitectură, dar în acelaşi timp vreau să fiu şi scriitor. Îmi doresc ca alţi oameni să citească cărţile pe care le fac eu ca să-i fac fericiţi. Cartea pe care am reuşit să o public se numeşte «Necromancer RPG: The Book», iar la cea la care scriu acum nu are un titlu decis încă, dar este SF“, a povestit micul Einstein.

Mihail Iulian Bărăscu s-a stabilit în anul 2009 cu familia în Dover (Marea Britanie). Tatăl copilului este profesor de Religie, iar mama este medic stomatolog. „Iulian îşi urmează întotdeauna drumul lui, iar pe unde a trecut a fost apreciat de toată lumea. Este un copil modest, dar iese în evidenţă prin faptul că în urma unei discuţii cu el pleci înviorat. Este în acest moment la o şcoală de elită în clasa a-IX-a, iar anul trecut a fost ales şeful clasei“, a povestit Gheorghe Bărăscu, tatăl lui Iulian.

Jurnaliştii britanici au spus despre olteanul în vârstă de 14 ani că este mai deştept decât fizicianul Albert Einstein. Odată cu recunoaşterea coeficientului de inteligenţă, Mihail Iulian Bărăscu a intrat în vizorul marilor universităţi din Anglia. „El este foarte bun la toate materiile şi are maxim de rezultate făsă să se chinuie prea mult. S-a integrat într-o comunitate care apreciază educaţia“, a mai povestit Gheorghe Bărăscu, tatăl lui Iulian.

Craioveanul este pasionat de sport şi face parte dintr-un club de teatru. Mihail Iulian Bărăscu recunoaşte că, atunci când îi place ceva, uneori sare peste anumiţi paşi pentru că ştie că poate ajunge la capăt foarte repede. 

 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

foarte atent
31.08.2016, 18:03:44

o tot dati cu olteanul, craioveanul, etc...el e acum englez si asa va ramane pe veci. NU ne mai dati stiri cu asa zisi romani ! Sunt destui pe aici pe care nu-i vedeti, dar ii preferati pe aia care s-au ratacit dupa caini cu covrigi in coada!

+4 (6 voturi)
Mihai Ardeleanu
31.08.2016, 19:32:24

Cum, nu e de la Cluuuj sau din Cimişoara ?!

0 (2 voturi)
Ion Tamis
31.08.2016, 19:36:29

Comparatia triumfalista cu Albert Einstein, intr-o etapa strict formativa a vietii norocosului (genetic) adolescent, este total deplasata, de vina fiind autoarea acestei relatari ridicole!

+5 (5 voturi)
geek-a-contra
31.08.2016, 20:12:35

bravo baiatului, sper sa-si valorifice in mod fericit capacitatile. in rest, inclusiv comparatia cu einstein, este apa de ploua. sau ciorba (chioara...) reincalzita... 1. einstein nu fost supus NICIODATA unui test de inteligenta, toate cifrele care se invirt sint estimari... 2. statisticile arata ca un individ din 30k, deci cam 600 de romani la o populatie de cca 18milioane, ar avea un iq de peste 160; 3. sursele autorizate spun ca testele pentru atestarea unui iq egal si superior cifrei de 160 nu sint "reliable", adica de incredere... 4. este de remarcat un tinar, mai ales daca este "de-al nostru", cu capacitati deosebite, dar comparatiile astea sterile intre un potential om de succes (mai discutam peste 2-3 decenii...) cu unul care chiar a avut succes sint contraproductive si mai degraba un soi de hai sa ne batem cu caramida-n piept. pieptul fiind de arama, desigur....

+5 (5 voturi)
Gruja Sven
31.08.2016, 21:10:48

bravo lui si familiei

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările