Craiova

articolul anterior articolul urmator

Grecii au donat Bibliotecii din Craiova renumitele lumânări Lambatha. Sunt făcute manual şi reprezintă o marcă a identităţii creştine

2
26 Apr 2019 13:06:39
Autor: Ana Popescu

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” a primit în dar mai multe lumânări tradiţionale de Paşti – Lambatha, realizate de copiii îngrijiţi în cadrul Asociaţiei „Amea Sotir” din Salonic. Pentru grecii, lumânările decorate de copii sunt cele mai valoroase.

Lumânările tradiţionale primite de Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman sunt cele folosite de greci pentru a celebra Noaptea Învierii. Lumânările Lambatha joacă un rol semnificativ în pregătirea şi aşteptarea celei mai mari sărbători a creştinătăţii. Lucrate în regim handmade, lumânările sunt frumos decorate, în culori vii şi vesele, şi sunt înzestrate cu ornamente strălucitoare, reflectând personalitatea şi gusturile tuturor celor care le folosesc pentru a lua lumina sfântă.

Întrebuinţate pe scară largă în Grecia, lumânările tradiţionale reprezintă o marcă a identităţii creştine pe care grecii din diaspora o perpetuează de generaţii.

Acţiunea se încadrează în seria de activităţi, proiecte şi colaborări convenite între Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” şi Consulatul General al României la Salonic cu scopul de a combate excluziunea socială, dar şi pentru promovarea incluziunii şi parteneriatelor prin educaţie şi cultură.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Popescu Ion
27.04.2019, 11:34:24

Comentariu considerat abuziv.

pescarul symy
27.04.2019, 16:24:56

Pentru psd nu aveti???:))))))))))o sa aiba nevoie dupa alegeri!!!