Craiova

articolul anterior articolul urmator

Hachikō de Dolj, câinele care, de cinci ani, stă lipit de gardul porţii şi îşi aşteaptă stăpânul mort: „Este tot timpul trist, îşi ţine capul numai în pământ” VIDEO

33
29 Apr 2016 15:44:45
Autor: Andreea Mitrache
Hachikō, câinele nu se dezlipeşte de gardul casei fostului său stăpân. FOTO: Andreea Mitrache
Hachikō, câinele nu se dezlipeşte de gardul casei fostului său stăpân. FOTO: Andreea Mitrache

Un câine ciobănesc mioritic îşi aşteaptă de cinci ani în faţa porţii stăpânul mort. Oamenii din comuna doljeană Malu Mare l-au botezat Hachikō, la fel ca pe personajul din celebrul film.

Oamenii din comuna doljeană Malu Mare au povestit că nici zăpada sau frigul nu l-au înduplecat pe cionănescu mioritic să plece din faţa porţii. Unii localnici au vrut să îl ia acasă, dar câinele nu a vrut. Hachikō se hrăneşte din mila trecătorilor. 

"Acest câine şi-a iubit enorm stăpânul. De cinci ani stă nemişcat din faţa porţii. Eu nu am văzut niciodată aşa ceva. Este impresionat. Îmi este milă de el, iar de fiecare dată când trec prin zonă îi dau de mâncare. Este tot timpul trist şi stă cu capul în pământ", a spus Dan Marinescu, localnic.

Cazul câinelui din Dolj care îşi aşteaptă stăpânul în faţa porţii aminteşte de celebrul film Hachiko. El şi-a aşteptat stăpânul în gară 10 ani până a murit.


"Eu am fost prieten bun cu stăpânul acestui câine. A existat o legătură strânsă între ei întotdeauna. El îşi aşteaptă stăpânul să vină acasă.  Am încercat să îl luăm de aici, dar ne-a fost imposibil. Acest câine ne oferă o lecţie de viaţă importantă. Este adevărat că un câine este cel mai bun prieten am omului. Îmi pare rău de el, dar sunt convins că nu o să plece niciodată de aici", a povestit Alexandru Dicu, primarul comunei Malu Mare.

VIDEO 

Ciobănescu mioritic îşi aşteaptă de cinci ani în faţa porţii stăpânul mort

Oamenii au mai povestit că nimeni nu a reuşit să se împrietenească cu ciobănescu mioritic. "Eu i-am dat mâncare, dar nu am reuşit să îl fac să se apropie de mine. Am vrut să îl iau acasă, dar mi-am dat seama că îi pot face mai mult rău. Şi-a iubit stăpânul atât de mult încât nu vrea să plece în altă parte. Toată comuna îi cunoaşte trista poveste", a mai spus un localnic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

33 Comentarii

Mira Pantazopol Iordanescu
29.04.2016, 18:10:46

Nu trebuia sa dati locatia exacta. Apoi, de ce nu ii fac localnicii o casuta langa poarta ? O fi chiar atat de greu ?

+19 (19 voturi)
Cristina Brinza
29.04.2016, 20:05:52

Pentru oamenii de la tara o cusca este un lux! Ei considera ca un animal nu are nici un drept, trebuie doar ca produca in orice conditii. Acesta a fost raspunsul dat de o femeie de la tara care era si profesoara in sat.

+8 (12 voturi)
JIM BEAM
29.04.2016, 20:09:14

Ar trebuii hranit si sa i se dea apa..Poate are in curte adapost,de ploaie,vant..Ca sa i se faca o cusca in Romania de azi eqivaleaza cu constructia unei autostrazi....!, acolo la tara....

+10 (10 voturi)
Adrian George Radu
29.04.2016, 22:49:36

CAINELE ESTE SINCER SI CREDINCIOS INTOTDEAUNA NUMAI CA OAMENI SUNT RAI SI NU PRICEP ACEST LUCRU .

+6 (8 voturi)
Miki
30.04.2016, 00:30:37

Plang si plang si ma intreb ce as putea sa fac sa ajut acest minunat caine.

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (33)

Modifică Setările