Craiova

articolul anterior articolul urmator

Interlopul Gigel Roşianu este acuzat că a cumpărat justiţia din Craiova pentru eliberarea lui Adrian Cocoană din arest. Câţi bani au fost plătiţi

1
24 Oct 2016 08:56:38
Autor: Andreea Mitrache
Adrian Cocoană a ucis un tânăr pe trecerea de pietoni, însă instanţa din Craiova l-a eliberat
Adrian Cocoană a ucis un tânăr pe trecerea de pietoni, însă instanţa din Craiova l-a eliberat

Interlopul Gigel Roşianu, Bogdan Hristea şi Lucian Împuşcătoiu, dar şi alţi doi bărbaţi, sunt acuzaţi de DNA că în anul 2008 au cumpărat justiţia din Craiova cu suma de 60.000 de euro pentru eliberarea lui Adrian Cocoană din arest.

Adrian Cocoană din Timişoara a ucis în anul 2008 un tânăr pe trecerea de pietoni. A pierdut controlul direcţiei, a acroşat un autoturism, după care a ajuns pe trotuar, unde a lovit două persoane, pe Lucian Reja-Peter şi pe prietena sa, Cristina Rohnean. Medicul care conducea un bolid de lux (Ferrari) a fugit imediat de la locul acidentului. A fost arestat pe data de 21 august 2008, la două zile după ce a produs accidentul.
 
Procesul medicului a fost strămutat de la Timişoara la Craiova, după ce avocaţii acuzatului au susţinut sus şi tare că în Banat nu ar avea parte de o judecată dreaptă. Şi asta pentru că sora tinerei care îl însoţea pe Lucian Reje-Peter era judecătoare acolo.   
 
Eliberat din arest
 
Medicul Adrian Cocoană a fost eliberat din arest în decembrie 2008 de judecătorul Bogdan Diaconescu. Instanţa din Craiova a stabilit că inculpatul nu prezintă pericol social şi poate fi cercetat în stare de libertate. Mama tânărului ucis pe trecerea de pietoni a declarat în anul 2008 că magistraţii din Craiova au fost cumpăraţi cu bani de Cocoană.
 
Instanţa mituită cu 60.000 de euro
 
Iasmina Popovici prietena lui Adrian Cocoană a plătit suma de 60.000 de euro pentru eliberarea lui Adrian Cocoană. Medicul a fost ajutat de un cunoscut interlop din Craiova să scape de arest.
 
„În cursul lunii decembrie 2008, inculpatul Roşianu Gigel a pretins de la Popovici Iasmina, direct şi prin intermediul inculpaţilor Hristea Bogdan, zis «Bogdă», Sandu Marian, zis «Fibră», cât şi prin intermediul inculpatului Huc Alin Ciprian, dar şi prin intermediul altor persoane rămase neidentificate, suma de 50.000 de euro, pentru ca, prin influenţa pe care o avea asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Craiova şi a celor din cadrul Tribunalului Dolj şi contra sumei de 35.000 de euro din totalul solicitat, să-i determine pe aceştia ca, la următorul termen, să dispună punerea în libertate a lui (…). La rândul lor, inculpaţii Hristea Bogdan, zis „Bogdă“, Sandu Marian, zis „Fibră“, au adăugat la suma de 50.000 de euro valoarea de 10.000 de euro, pe care au pretins-o de la aceeaşi cumpărătoare de influenţă pentru ei, atât în mod direct, cât şi prin intermediul inculpatului Huc Alin Ciprian, pentru că prin influenţa pe care o aveau asupra lui Roşianu Gigel şi, implicit, asupra magistraţilor din Craiova, îi puteau determina pe aceştia să dispună punerea în libertate a lui (…), ceea ce s-a şi întâmplat prin decizia penală nr. (…)13.12.2008 pronunţată în dosarul nr. (…)/2008 de Tribunalul Dolj, ce a admis recursul inculpatului şi a dispus înlocuirea arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea“, au reţinut procurorii DNA  din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei.  
 
Gigel Roşianu, Bogdan Hristea şi Marian Sandu sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, iar  Roland Împuşcătoiu şi Ciprian Huc sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă. Prietena medicului Adrian Cocoană este cercetată pentru  comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.
 
Dosarul se află pe rol la Tribunalul Dolj, iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 31 octombrie.
 
Judecătorul care l-a eliberat pe Adrian Cocoan[ a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
24.10.2016, 09:18:33

Avem un " cumparator " .. si " vanzatori " .. Acestia din urma sunt adevaratii vinovati, in cazul acuzatiilor de dare si luare de mita. Raul provocat de ei este infinit mai mare. Fiindca au transformat actul de justitie intr-o marfa negociabila.

Modifică Setările