Craiova

articolul anterior articolul urmator

Liceele la care niciun elev nu reuşeşte, de câţiva ani, să ia Bacul. Ce decizie radicală au luat autorităţile

3
3 Jul 2020 12:58:05
Autor: Ana Popescu

Liceele tehnologice din Cârcea şi  Malu Mare au de ani de zile promovabilitate zero în urma susţinerii bacalaureatului. Anul acesta rezultatul a fost la fel de dezastruos. În Dolj, mai există, însă, şi un al treilea liceu unde niciun elev nu a promovat.

Trei licee din Dolj se află pe lista neagră a Inspectoratului şcolar după ce, de ani de zile, au rezultate foarte proaste la examenul de Bacalaureat. Cele trei unităţi şcolare sunt: Liceul Tehnologic Cârcea, Liceul Tehnologic Malu Mare şi Liceul Liceul Tehnologic Special Beethoven. 

Primele două unităţi de învăţământ sunt codaşe la promovabilitatea bacalaureatului de ani buni, însă nici al treilea nu este prea departe.

„Este trist că am ajuns în situaţia asta. La noi anul acesta s-au înscris pentru susţinearea bacalaureatului doar patru elevi. Dar aceştia nu s-au prezentat la toate probele. Au spus ca nu erau pregătiţi pentru toate materiile”, a declarat Ana Cizmaru, directorul Liceul Malu Mare.

Conducerea Inspectoratului Dolj spune că încă din anul 2016 la Malu Mare şi Cârcea nu s-au mai dat clase de liceu pentru că numărul elevilor era scăzut şi s-a optat ca aceste unităţi şcolare să rămână doar cu învăţământ profesional.

„Avem promovare zero la Beethoven, Cârcea şi Malu Mare, dar suntem în perioada de eliminare cu clasele de liceu. Vom vedea ce va fi de la anul”, a declarat Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt ISJ Dolj.

Singurul liceu cu 100% promovabilitate din Dolj este Liceul Tehnologic Special „Pelendava” din Craiova din cadrul Centrului de Detenţie pentru minori şi tineri. Doar că nu se poate vorbi despre o reală performanţă întrucât la  Liceul Pelendava a fost un singur candidat care s-a înscris. Acesta a şi promovat Bacalaureatul cu media 7,25.

Înainte de contestaţii, în Dolj 62,9 dintre absolvenţi au luat BAC-ul.

Citiţi şi:

Doi bărbaţi cu COVID-19 au decedat la Spitalul Caracal. Record de pacienţi internaţi în judeţ, SJU Slatina creşte capacitatea de tratare a pozitivilor

Bătaia cruntă între deţinuţi care a golit sala de judecată. Sângele a sărit pe pereţi, sub privirile îngrozite ale magistraţilor 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Taranul Vasile
3.07.2020, 14:49:23

Sa le transforme in scoli profesionale sau sa le inchida. Ori elevii nu merita si nu sunt capabili sa termine un liceu, ori profesorii nu sunt buni.

t mihai
3.07.2020, 20:41:55

"Liceele la care niciun elev nu reuşeşte, de câţiva ani, să ia Bacul." De ce nu reusesc sa ia bacul, nu sunt locuri suficiente, biletele sunt prea scumpe sau orarele neadaptate ?

OmTacut
4.07.2020, 00:21:19

Deci, la oltenii din Dolj un singur elev a reusit la examenul de bacalaureat, "elevul" fiind un detinut.