Craiova

articolul anterior articolul urmator

Luptă cu cancerul visând să devină mamă

0
4 Jan 2012 09:20:27
Autor: adevarul
Carmen Ozunu îşi ia puterea din oamenii ce-i sunt aproape în aceste momente grele
Carmen Ozunu îşi ia puterea din oamenii ce-i sunt aproape în aceste momente grele

La 30 de ani, Carmen Ozunu a fost diagnosticată cu tumoră nazofaringiană cu invadare intracraniană. Viaţa tinere asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova s-a schimbat radical în doar două luni.

Avea două slujbe, muncea cu drag în ambele părţi, spera să vadă Moldova şi visa ca în 2012 să aducă pe lume un bebeluş. A făcut şcoala sanitară şi apoi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală ca să le fie de folos oamenilor şi mai cu seamă mamei ei, care suferă de astm.

La început de noiembrie 2011, „în plină sănătate“, după cum mărturiseşte, a primit o lovitură căreia iniţial a crezut că nu-i va putea face faţă. „Plec din gardă, mă urc în maşină şi constat că mi se dublează privirea, că imaginile se distanţau foarte mult. Aveam şi o stare de ameţeală care se accentua. Am făcut un RMN, iar diagnosticul a fost de carcinom adenoid chistic cu origine primară la nivelul mucoasei sinusonazale (tumoră nazofaringiană cu invadare intracraniană). Am simţit că îmi fuge pământul de sub picioare“, a povestit Carmen Ozunu.

A plâns, s-a întrebat de ce tocmai ei i se întâmplă, a căutat să înţeleagă cu ce a greşit ca să primească o astfel de pedeapsă, dar a renunţat repede la toate acestea şi a decis să-i ţină piept bolii şi să nu lase timpul să treacă în defavoarea ei.

Şi-a dorit să întâlnească medicii care să îi dea speranţe şi i-a găsit la Clinica de Neurochirugie a Spitalul Bagdasar-Arseni în Bucureşti, iar pe 25 noiembrie intra în operaţie.

„Am dat peste peste nişte oameni extraordinari, profesorul Vasile Ciubotaru şi doctoriţa Ligia Tătăranu. Au fost şansa mea“, s-a confesat Carmen. Lecţia de supravieţuire a primit-o de la copiii suferinzi pe care i-a găsit în spital. „Mi-a fost pur şi simplu ruşine că mă plângeam eu când îi priveam de cei mici greu încercaţi“, a mai povestit asistenta.
Carmen Ozunu are nevoie de ajutor financiar pentru tratament


Sprijin pentru Carmen

De ieri, a început într-o clinică privată din capitală curele de radioterapie care să îi distrugă partea de tumoră ce nu a putut fi înlăturată chirugical. Ajutată de familie şi de colegii de la Radiologie intervenţională a reuşit să adune ceva bani, însă insuficienţi pentru a acoperi costurile şedinţelor de radioterapie, pe care le va face timp de o lună şi jumătate. O singură şedinţă este 645 de lei.

Oamenii cu suflet mare care vor să îi dea o mână de ajutor pot face donaţii în contul: RO38RZBR0000060008017632 – Raiffeisen Bank, Agenţia Craiova 1 DJ sau o pot contacta sunând la 0763.262.482.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările