Craiova

articolul anterior articolul urmator

Managerul Filarmonicii Oltenia, despre afirmaţia „măcar un glonţ în cap acelor «mame» care au ieşit cu copii la proteste“: „Este părerea mea ca cetăţean“

49
13 Aug 2018 17:21:59
Autor: Ana Popescu
FOTO Facebook/ Gabriel Zamfir
FOTO Facebook/ Gabriel Zamfir

Gabriel Zamfir, directorul Filarmonicii Oltenia din Craiova, spune că nu regretă comentariul scandalos care l-a făcut celebru în România. El susţine că nu suportă huliganii, că vrea să trăiască într-o ţară civilizată, dar cere pedepse severe pentru mamele care merg la mitingurile antiguvernamentale alături de copii.

Gabriel Zamfir, managerul Filarmonicii Oltenia din Craiova a spus, într-un comentariu pe Facebook, că mamele care îşi duc copiii la mitinguri ar merita măcar un glonţ în cap. 
 
"Un mare respect pentru acei jandarmi şi măcar un glonţ în cap acelor asa-zise "mame" care au ieşit cu copiii în braţe la proteste deşi se ştia ca nu e un protest paşnic aşa cum ar trebui sa fie în democraţie. Dar deh nu avem aceeaşi definiţie pentru "democraţie", a spus Zamfir pe reţeaua de socializare. în cursul zilei de duminică.
 
Oamenii l-au sancţionat dur în sute de mesaje pe managerul Filarmonicii de la Craiova, pentru limbajul folosit, însă pretinsul om de cultură a spus că-şi asumă tot ceea ce a scris.
 
Managerul Filarmonicii Oltenia spune, într-o declaraţie pentru "Adevărul", că-şi asumă declaraţiile iniţiale şi că mamele care-şi duc copii la proteste ar trebui sancţionate:
 

Zamfir a fost acuzat de plagiat
 
Conducătorul Filarmonicii Oltenia din Craiova are 35 de ani şi până acum a fost de multe ori arătat cu degetul. Ba că are un limbaj vulgar, ba că face greşeli gramaticale deşi este şi cadru didactic, ba că a ocupat postul de manager prin fraudă. În 2016, Gabriel Zamfir a fost acuzat că s-ar fi prezentat la concursul pentru ocuparea postului de manager al Filarmonicii cu un proiect plagiat, mai exact ar fi copiat fragmente şi pagini întregi din proiectul fostului manager al filarmonicii, dar şi din proiectul depus în 2012 de fratele său, Antoniu Zamfir, pentru Teatrul Liric Elena Teodorini. Gabriel Zamfir s-a apărat atunci şi a spus că proiectul său nu putea fi considerat „plagiat“, deoarece nu era o „lucrare ştiinţifică, ci doar o viziune a unui manager asupra unei instituţii publice de cultură".

Gabriel Zamfir are studii universitare de teologie la Craiova şi de muzică la Bucureşti, în 2011 finalizând şcoala doctorală cu o teză în muzicologie. De peste zece ani, este cadru didactic la Departamentul de Arte al Universităţii din Craiova. Între timp, a mai fost artist liric la Teatrul Liric „Elena Teodorini”, director la câteva SRL-uri cu activitate în domeniile telefoniei mobile şi brokerajului, arhidiacon onorific în Mitropolia Olteniei, a fondat şi manageriat Ansamblul Folcloric „Doina Olteniei”… 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

49 Comentarii

cloudvick
13.08.2018, 17:29:59

parerea lui ca cetatean inapoiat, in tarile din vest iti poti duce copii la proteste, pe stadion si unde mai vrei tu. dansul dupa privirea ochilor are ceva tulburari de comportament..parerea mea ca cetatean.

+13 (13 voturi)
🖕
13.08.2018, 17:38:35

După expresia feței, a gurii și ochilor, individul e un grobian, un ignar. Iar după ce a scris, sigur e pesedist înflăcărat. Altfel, ca om, e o nulitate.

+11 (11 voturi)
green
13.08.2018, 17:39:19

A contorizat cineva mesajele foarte violente in care oamenii sunt adesea amenintati cu moartea sau violente fizice a acestori psd-isti? Cred ca procuratura se poate auto sesiza si poate deschide multe dosare penale si nu in REM, pentru ca avem faptasii iar martorii sunt chiar gurile lor.

+11 (11 voturi)
Stan Patitu
13.08.2018, 17:39:37

De asta merg lucrurile asa de bine in Romania; oricine isi permite sa injure,sa condamne semenii. Domnu manager de filarmonica e un fel de Mircea Badea fara emisiune

+10 (10 voturi)
Alexandru Preda
13.08.2018, 17:44:47

Corect! Cum sa fi atât de inconștient ca părinte sa duci copilul într-o mulțime care era estimata înainte de protest la peste 100 000 de indivizi?Doreau ei 1 000 000 dar nu a fost sa fie. Ar trebui amendați părinții iresponsabili care își expun în orice fel copiii în diverse scopuri. Dacă nu ai cu cine sa îl lași și te cheamă asfaltul... Lasă-l mai bine cu o vecina sau cu cine îl lași cand e bolnav și nu merge la grădiniță, la școală.

-19 (21 voturi)

Vezi toate comentariile (49)

Modifică Setările