Craiova

articolul anterior articolul urmator

O femeie este acuzată că a adunat zeci de câini în curte, pe care nu îi hrăneşte şi au ajuns să se mănânce între ei. Oamenii le-au cerut autorităţilor să preia animalele

0
21 Oct 2016 14:06:30
Autor: Andreea Mitrache
Zeci de câini trăiesc în condiţii inumane, iar oamenii spun că sunt înfometaţi
Zeci de câini trăiesc în condiţii inumane, iar oamenii spun că sunt înfometaţi

Scandal mare în această dimineaţă în comuna doljeană Breasta din cauza unei femei care creşte peste 30 de câini comunitari într-o curte. Oamenii susţin că animalele sunt lăsate fără mâncare şi apă, iar situaţia este una intolerabilă.

Oamenii din comuna doljeană Breasta le-au cerut autorităţilor să preia de urgenţă animalele şi să lichideze focarul de infecţie. Localnicii au povestit că de ani de zile femeia a adunat zeci de câini în curte pe care nu îi hrăneşte şi au ajuns să se mănânce între ei. „ Câinii sunt înfometaţi şi au devenit foarte agresivi. Anul trecut unul a scăpat şi a intrat peste mine în curte. Dacă nu aveam bastonul în mână pur şi simplu erau de rău. Aceste animale nu au nici cea mai mica vină, iar noi vrem să fie duşi într-un loc special unde să aibă toate condiţiile. Sunt hrăniţi odată pe săptămână, iar acest lucru este inadmisibil“, a povestit o vecină.
 
 
Oamenii susţin că animalele sunt înfometate şi sunt extrem de agresive
 
Oamenii legii şi reprezentanţii Protecţiei Animalelor Craiova au mers astăzi în comuna doljeană Breasta pentru a discuta cu proprietara animalelor. L-au găsit acasă pe fostul concubin, iar acesta a declarat că este dispus să preda autorităţilor o parte din animale. „De ani de zile eu le-am hrănit, dar acum sunt bolnav şi nu mai am cum să le ajut. M-au muşcat de mai multe ori, dar toţi suntem datori cu o moarte. Nu am ce să le fac. Nu pot să le dau drumul pe stradă şi să moară. Sper ca autorităţile să le găsească un adăpost şi să aibă parte de condiţii mult mai bune. Acum trei zile au fost hrănite“, a spus Gelu Stancu Constantin.
 
 
Oamenii le-au cerut autorităţilor să preia de urgenţă animalele
 
Femeia acuzată că neglijează animalele a precizat că nu este lăsată să le hrănească de fostul concubin. „Eu le-am dus tot timpul mâncare, dar fostul meu soţ nu îmi dă voie să intru în curte. El este cel care îşi bate joc de acele animale. Sunt 31 de câini la el în curte“,a  precizat Iuliana Muga.
 
 
Oamenii au mai declarat că pe lângă zgomotul lătrăturilor, există şi pericolul unui focar de infecţie. „Situaţia este foarte gravă în acest moment. Nu pot să cred că în anul 2016 mai există aşa ceva. Este ceva de nedescris. Animalele sunt înfometate şi maltratate, iar noi trebuie să facem în aşa şi să le ducem într-un loc sigur“, a spus Marin Catrina, inspector şef Protecţia Animalelor Craiova. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările