Craiova

articolul anterior articolul urmator

Pană de curent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Pacienţii de la Terapie Intensivă, ventilaţi manual

3
9 Oct 2021 16:17:18
Autor: Andreea Unturica
Pacienţi de la ATI, ventilaţi manual din cauza unei pene de curent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova Foto news.ro
Pacienţi de la ATI, ventilaţi manual din cauza unei pene de curent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova Foto news.ro

O pană de curent a afectat, sâmbătă după-amiază, secţia ATI COVID din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Şapte pacienţi internaţi la terapie intensivă au fost ventilaţi manual, timp de zece minute, după se siguranţele tabloului electric au sărit ca urmare a supraîncărcării reţelei.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Craiova, Laurenţiu Ivanovici, pana de curent a afectat secţia ATI nou pusă în funcţiune în spital şi a fost cauzată de suprasarcina pe circuitul electric. În acel moment, ventilatoarele nu au mai funcţionat. 
 
În secţia de terapie intensivă afectată de pana de curent se află cinci pacienţi intubaţi şi alţi doi aflaţi pe tratament CPAP – presiune pozitivă continuă pe căile aeriene, bolnavii fiind ventilaţi mecanic pe durata penei de curent.

După aproximativ zece minute, alimentarea cu electricitate a secţiei a fost reluată, activitatea revenind la normal.

La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova un adolescent de 17 ani a murit din cauza COVID-19. Tînărul nu era vaccinat cu schemă completă, ci doar cu prima doză şi suferea de diabet. Medicii au sperat să-l salveze şi chiar au reuşit să-l resusciteze în a doua zi de la internare, dar în următoarea zi elevul s-a stins din viaţă.

Un număr de 37 de bolnavi se aflau, luni, în izolatorul Spitalului de Urgenţă de la Craiova. Conducerea spitalului a apelat la soluţii disperate, deşi consumul de oxigen era la capacitate maximă. În toate saloanele, uşile şi ferestrele stau larg deschise, de teamă să nu se întâmple o tragedie. Cadrele medicale au ajuns în situaţia în care nu au mai avut unde să ducă pacienţii cu COVID-19, în stare critică. În izolatorul Unităţii de Primiri Urgenţă, din cele 20 de paturi niciunul nu mai era disponibil, aşa încât conducerea spitalului a avut de ales între a lăsa oamenii pe holuri fără oxigen şi a apela la soluţii disperate.

„Suntem copleşiţi. Am băgat tărgi sau canapele de consultaţie între paturile din izolator pentru a-i putea conecta şi pe pacienţii care nu mai aveau loc. Am reuşit până acum să le asigurăm tuturor necesarul de oxigen, dar vin cu forme severe şi nu mai avem locuri în ATI COVID chiar dacă în ultimele zile am crescut capacitatea acestei secţii. Dacă ne vin în continuare pacienţi va trebui să-i conectăm efectiv la tuburi de oxigen. Le vom pune măşti şi îi vom conecta direct la tuburile de oxigen. Altă soluţie nu avem. Aceasta este singura variantă pe care o mai avem", declara Laurenţiu Ivanovici, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

gheorghe deveanu
9.10.2021, 17:11:23

Din cate stiu eu, in fiecare spital exista un grup generator care preia (sau ar trebui sa preia) furnizarea de curent electric, in cazul unei defectiuni... Care este situatia la acest mare spital ???

+1 (1 vot)
lamuritorul
9.10.2021, 19:28:15

Intreab-o pe Vulguta!

a4
9.10.2021, 18:21:45

vine urmatorul incendiu Craioveni olteni "dishtepti" luati exemplu di la Csimisoara puneti una utilitara ISU in curte sa nu muriti cu zilele.

-6 (8 voturi)
Modifică Setările