Craiova

articolul anterior articolul urmator

Pasagerii care au ajuns cu zborul de Bergamo la Craiova au fost lăsaţi să plece acasă. „Îi credem pe cuvânt, ce să facem“

45
24 Feb 2020 03:23:35
Autor: Ana Popescu
Avionul cu care au venit pasagerii din Italia FOTO Ana Popescu
Avionul cu care au venit pasagerii din Italia FOTO Ana Popescu

Cursa sosită din Italia trebuia să transporte 179 de români din nordul Italiei, suspecţi că ar putea fi infestaţi cu coronavirus, dar 40 dintre aceştia au renunţat să mai urce în aeronavă. Pe Aeroportul din Craiova toţi pasagerii au fost verificaţi de medici.

Cursa de la Bergamo a aterizat la 0:25. Trebuia sa  transporte 179 de români din nordul Italiei, suspecţi că ar putea fi infestaţi cu coronavirus, dar pe Aeroportul din Craiova au ajuns doar 139.
 

"Nu ştim de ce 40 dintre ei nu au mai venit, nu am mai fost anunţaţi. Din fericire, toţi cei care au venit România sunt bine, sănătoşi", a declarat Narcis Purcărescu, prefectul judeţului Dolj.

Toţi pasagerii au fost verificaţi, chestionaţi şi lăsaţi apoi sa plece acasă. Medicii au spus ca speră ca oamenii să spună adevarul şi să nu vină din zonele contaminate ale Italiei. 
 
"Pot să fie infectaţi, există şi această variantă, dar e destul de mică probabilitatea. De asemenea, nu poate să ştie nimeni dacă în ultimele 14 zile au venit sau nu în contact cu un caz de infecţie cu coronavirus. Rămâne să-i supraveghm, să se autodeclare la apariţia imptomatologiei. Contactul, pentru cei care sunt în jurul lor, este periculos dacă persoana în cauză are simptomatologie sau dacă este în ultimele zile ale perioadei de incubaţie. Lucru care iarăşi nu se ştie cu certitudine, ştim cu toţii că este un virus nou despre care nu ştim chiar foarte multe lucruri.(...)Toţi au declarat că nu vin din zone aflate în carantină. Îi credem pe cuvânt, ce să facem, nu avem altă variantă, păreau oameni serioşi, care se tem oarecum şi care conştientizează că este un pericol.”, a declarat Liliana Nica, medic epidemiolog DSP
 
Autorităţile din judeţul Dolj au decis iniţial să transporte toţi pasagerii unui avion plecat din Bergamo, Italia, şi programat să aterizeze pe aeroportul din Craiova luni, 24 februarie, în jurul orei 0.25, la un cămin din oraşul Bechet, pentru a intra în carantină. Localnicii au ieşit pe străzi în miez de noapte şi au ameninţat că blochează oraşul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

45 Comentarii

ovidiu preda
24.02.2020, 07:51:03

Se va muri in masa

+3 (11 voturi)
ovidiu preda
24.02.2020, 07:56:55

Vor scapa cei cu imunitate ridicata si cei care se pot izola undeva la tara, cu fintina, pamouri solare pentru curent, provizii

+2 (6 voturi)
Stefan din Nord
24.02.2020, 08:05:57

Ne prinde pandemia cu pantalonii in vine Fara guvern si cu un Parlament in prag de dizolvare Cine sa organizeze treburile in tara asta in caz ca virusul da iama intre noi si face mii de victime ?

+1 (3 voturi)
jean valjean din salajean
24.02.2020, 08:20:25

N-ai bre ce sa faci. Doar sa te rogi sa gaseasca astia un medicament cat mai repede in rest lumea se misca si inca nu se stie cum functioneaza. Se transmite si fara sa ai simptome deci despre ce vorbim? Incubatie de 28 de zile? Toate masurile astea sunt vax. Eu ma duc sa-mi fac stoc de conserve pana nu blocheaza astia Bucurestiul.

+6 (6 voturi)
LazyBear
24.02.2020, 08:31:29

Daca si chinezii ii credeau pe ai lor pe cuvant ca n-au nimic, eram in pandemie globala deja. Ai nostri nu sunt sanatosi la cap daca lasa oameni veniti din zone cu risc confirmat sa umble care cum vor, avand doar cuvantul lor ca asigurare ca nu sunt bolnavi. De ce mai sunt trimisi acolo medici, mai bine sa trimita niste bodyguarzi de la mall...

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (45)