Pedeapsă cu suspendare pentru un şofer prins băut de 2 ori în aceeaşi zi. Avea şi permisul expirat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO / Arhivă Adevărul
FOTO / Arhivă Adevărul

Şoferul este din Craiova, iar la primul test a avut o concentraţie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar a doua oară, 1,14 mg/l. De fiecare dată a refuzat să i se recolteze probe de sânge.

Craioveanul, în vârstă de 53 de ani, de profesie mecanic, a fost judecat pentru săvârşirea a cinci infracţiuni: conducere sub influenţa alcoolului, două infracţiuni de conducere fără permis şi două de refuzul recoltării de probe biologice.

În vara acestui an, poliţiştii craioveni au depistat în trafic pe strada Constantin Brâncoveanu un şofer care mirosea a băutură. Cu greu l-au convins să sufle în aparatul alcooltest. Rezultatul a fost cel intuit: 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au dus pe bărbat la spital pentru prelevarea probelor de sânge, dar acesta a refuzat. I-au întocmit dosar penal şi i-au dat drumul. 

Câteva ore mai târziu, pe aceeaşi stradă, aceeaşi scenă. Şoferul urcase din nou la volan, a fost oprit de poliţişti şi pus să sufle iar în aparatul alcooltest care a indicat de data aceasta o concentraţie de 1,14 mg/alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost reţinut, mai ales că avea permisul expirat  de un an de zile, tot pentru că fusese prins băut la volan. 

"Pe 15 iunie 2020, bărbatul de 53 de ani a fost depistat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice şi s-a luat măsura suspendării permisului de conducere. Atunci a avut o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat", au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Dosarul craioveanului a ajuns pe masa magistraţilor de la Judecătoria Craiova. Aceştia au hotărât condamnarea şoferului la trei ani de închisoare cu suspendare. 

"Inculpatul nu s-a sustras de la urmărirea penală ori judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor, astfel încât instanţa are convingerea că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea de către acesta a pedepsei aplicate”, au motivat magistraţii hotărârea de a nu-i fi aplicată inculpatului o pedeapsă cu executare.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Închisoare de la 1 la 5 ani pentru contribuabilii care nu-şi plătesc dările la timp (proiect)

Se schimbă fundamental regulile Spaţiului Schengen. Cum stăm cu visele roz ale Românei?

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite