Planul profesorilor români înainte de examenele din vară. „Doamna ministru, garantaţi că noi şi elevii nu ne vom infecta?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala de examinare
Sala de examinare

"Cum vom corecta lucrările? Ce fac elevii care suferă de astm? Ce fac elevii navetişti? Ce facem dacă avem nevoie să mergem la toaletă? De ce nimeni nu se gândeşte şi la elevii de la ţară care nu au putut recapitula materia? Vor fi corect igienizate clasele?", sunt doar câteva dintre întrebările pe care profesorii le adresează în spaţiul public ministrului Anisie.

Tot mai mulţi profesori şi părinţi îşi exprimă pe reţelele de socializare nemulţumirea că Ministerul Educaţiei doreşte organizarea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională. Printre primii profesori care au reacţionat public este profesorul de matematică, Radu Prisacaru.

'Nu sunt expert în educaţie. Nici nu există astfel de diplome... În schimb, sunt profesor de matematică de 35 de ani, din care aproape 12 am fost director de şcoală. Am predat şi la sat şi la oraş, şi la gimnaziu şi la liceu. Am un master în psihologie organizaţională şi am participat la numeroase cursuri internaţionale având ca obiect educaţia... Reluarea cursurilor în unităţile de învăţământ nu se poate face mai devreme de luna septembrie, şi atunci, cu prudenţă. Motivul? Protecţia elevilor, a familiilor lor şi a cadrelor didactice... Examenele de evaluare Naţională sau Bacalaureat trebuie suspendate în acest an. Media de admitere se poate lua media ultimilor 4 ani...Stimaţi părinţi! Sănătatea copiilor e mai presus de orice! Luptaţi pentru asta. Conţinuturile şcolare se pot recupera. Viaţa şi sănătatea, NU!", a scris profesorul pe pagina sa de facebook explicând totodată că lecţiile online trebuie pregătite pentru a putea fi şi de calitate.

"Se vobeşte mult de discriminare. Că elevii de la ţară ar lua locul celor de la oraş. Că la ţară notele se obţin mai uşor. Că elevii buni s-au pregătit mult pentru aceste examene. Bun! Nimeni nu spune că nu ar trebui date aceste examene, că nu sunt importante. Dar suntem în plină pandemie sau nu? Sau am stat până acum degeaba în case? Dacă la 60 de cazuri s-au închis şcolile, cum să obligi copiii şi profesoii să revină la şcoală când sunt 15000 de cazuri. Doamna ministru, garantai că noi şi elevii nu ne vom infecta? Aştetăm cu toţii răspunsuri clare", a spus şi profesoara Ramona Ciobanu.

"Se vorbeşte despre discriminare...De ce nimeni nu se gândeşte şi la elevii de la ţară care nu au putut recapitula materia, că nu au internet. Dar elevii din Suceava? de ei am uitat? Elevii cu Covid, cei aflaţi în izolare, ei cum pot susţine aceste examene? Dar copiii care sunt diabetici, au astm sau diferite probleme respiratorii? Ce fac elevii navetişti? Noi, profesorii, cum vom corecta lucrările? Ce facem dacă avem nevoie ă mergem la toaletă? Cum procedăm cu copiii care vor în timpul examenului să bea apă? cum procedăm dacă unul dintre elevi nu suportă atâtea ore masca. Nu vor sta doar 2 sau 3 ore de examen, vor sta mult mai mult pentru că toată procedura va dura şi trebuie să fim foarte atenţi ", au scris şi alţi profesori.

Unii dascăli au spus că nu vor să se prezinte la examene pentru că le este teamă să nu se îmbolnăvească. "Sunt curioasă de unde vor lua atâţia profesori supraveghetori. Nici în anii trecuţi nu se înghesuiau...Sunt învăţătoare şi nu vreau nicicum să merg la examenele naţionale sau bacalaureat la asistenţă...Care sunt repercusiunile legale pe care le pot primi? Pot fi obligata sa merg?...Eu nu vreau sa merg, nu vreau să fiu expus, nu vreau să risc şi să îmi expun copilul la virus. Îmi voi lua concediu în perioada examenelor", au mărturisit zeci de profesori.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite