Craiova

articolul anterior articolul urmator

Prefectul de Dolj: Nu ştiu de unde or şti hoţii de fier vechi traseele cablurilor telefonice! Plus: Comandantul Poliţiei e modest şi nu a făcut publice toate arestările

0
9 Aug 2011 16:40:09
Autor: adevarul
Prefectul Giugea susţine că firmele de colectare vor fi controlate temeinic în perioada următoare. Foto: arhivă
Prefectul Giugea susţine că firmele de colectare vor fi controlate temeinic în perioada următoare. Foto: arhivă

Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, s-a arătat astăzi surprins de sârguinţa cu care hoţii de fier vechi au lucrat în ultimele luni în anumite zone ale judeţului.

Prefectul le-a spus ziariştilor că a auzit de un caz într-o comună doljeană, în care hoţii au săpat într-un câmp o groapă adâncă pentru a scoate o conductă, parte a sistemului de irigaţii. „Mă întreb de unde or şti hoţii de fier vechi traseele cablurilor telefonice, ale conductelor pentru irigaţii, sau ale cablurilor Electrica?!”,a spus prefectul Giugea. Acesta a precizat că, de la 1 august, s-a schimbat procedura de autorizare a societăţilor de colectare a fierului vechi „pentru o responzabilizare a tot ce înseamnă instituţii ale statului implicate în această chestiune”. Giugea a mai spus că, de acum, firmele de profil trebuie să parcurgă mai mulţi paşi pentru autorizare iar autorităţile vor verifica la sânge aceste societăţi în perioada următoare.
Întrebat despre escaladarea furturilor de fier vechi din ultima perioadă, Giugea a dat asigurări că poliţiştii doljeni sunt cu ochii pe infractori. „Comandantul Poliţiei e modest şi nu a dat publicităţii toate arestările la hoţii de fier vechi, dar vă asigur că au fost multe”,a spus astăzi prefectul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările